M People - The Best Of (1998)

Pop / Dance
Uitgebracht in eigen beheer

1. Testify (4:00)
  2. Search for the Hero (4:11)
  3. Moving on Up (3:35)
  4. Angel St. (4:14)
  5. One Night in Heaven (4:24)
  6. Itchycoo Park (3:57)
  7. Sight for Sore Eyes (4:00)
  8. Just for You (4:01)
  9. Colour My Life (3:42)
  10. How Can I Love You More (4:43)
  11. Dreaming (4:42)
  12. Open Your Heart (3:41)
  13. Don't Look Any Further (3:50)
  14. Someday (3:44)
  15. Renaissance (3:56)
  16. Fantasy Island (4:14)
  17. What a Fool Believes (4:36)
  18. Search for the Hero [Live at Later with Jools Holland's] * (5:40)
  19. Moving on Up [Live at Later with Jools Holland's] * (5:53)
  20. One Night in Heaven [Live at Later with Jools Holland's] * (6:39)
  21. Sight for Sore Eyes [Live at Later with Jools Holland's] * (7:17)
  22. Just for You [Live at Later with Jools Holland's] * (5:33)
  23. Colour My Life [Live at Later with Jools Holland's] * (3:30)
  24. Open Your Heart [Live at Later with Jools Holland's] * (3:41)
  25. Someday [Live at Later with Jools Holland's] * (4:48)
avatar van musicfriek
Lekkere lichte dance uit de 90's. Zo af en toe zet ik deze cd nog wel eens op. Over de stem van Heather Small is veel gezegd, maar ik vind het lekker klinken.

Itchycoo Park is een cover van Small Faces en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze versie beter vind. Ook cover Don't Look Any Further vind ik goed gedaan.

Favorieten zijn voor mij One Night in Heaven en hun mooiste vind ik nog altijd Open Your Heart. God, wat heb ik daar veel op gedanst en op meegezongen. Heerlijk! 4*

avatar van FunkStar
Echt een geweldige CD. Jammergenoeg niet een hele bekende groep, maar voor degene die ze kennen, onmisbaar in de collectie!

avatar van LucM
Best leuke nummers van deze dancepopband die bij ons niet zo bekend blijkt te zijn. Nochtans ben ik geen voorstander van ritmeboxen en de gladde productie, wat typisch is bij zulke muziek, maar ik kan M People wel waarderen omdat ze tenminste degelijke melodieën brachten en vanwege de aparte soulvolle zang van Heather Small. Ook lief van hun dat ze een tekstboekje hebben meegeleverd.
"Search for the Hero", "Moving on Up", "One Night in Heaven" en "Just for You" vind ik hun beste songs. Er staan ook enkele covers op o.a. van nummers van the Small Faces (6) en Doobie Brothers (17). Ze zijn zeker niet onaardig maar kunnen niet tippen aan de originele klassiekers.

avatar van thelion
Je vergeet de cover van Dennis Edwards & Siedah Gareth - Don't Look Any Further (14) die vind ik persoonlijk dan weer wel heel erg geslaagd die andere kunnen mij ook niet echt bekoren......

En Moving On Up en One Night In Heaven zijn zeker zeer lekkere dans plaatjes......

avatar van FunkStar
De CD nogmaals gedraaid en vind hem heerlijk! Favorieten zijn One Night in Heaven, Just For You en Moving On Up.

dVTB
Puike verzamelaar die een erg goed beeld geeft van het werk van M People. Het is een verzameling singles en M People bracht meestal ook de beste nummers als single uit.

Hoogtepunten voor mij zijn One Night In Heaven, Moving On Up, Search For The Hero en hun cover van Itchycoo Park. Mijn aangepaste versie van het album heb ik uitgebreid met Last Night 10,000 - een albumtrack van Fresco, die absoluut niet had misstaan in het rijtje dat ik net noemde.