Nightbringer - Ego Dominus Tuus (2014)

Label: Season of Mist

1. Prayer of Naphal (2:00)
  2. Et Nox Illuminatio Mea in Deliciis Meis (8:59)
  3. Lantern of Eden's Night (9:29)
  4. Things Which Are Naught (5:36)
  5. I am the Gateway (7:32)
  6. Call of the Exile (4:25)
  7. Where Fire Never Dreamt of Man (6:40)
  8. The Witchfires of Tubal-Qayin (7:43)
  9. Salvation Is the Son of Leviathan (Alabas in Memoriam) (6:07)
  10. The Otherness of Being (12:43)
avatar van Sith Lord
Naar mijn bescheiden mening, toch wel een van de beste metal releases van dit jaar!

avatar van Edwynn
Eerste indruk is zeker veelbelovend. Overrompelend vooral.

avatar van Edwynn
Nightbringer overtreft het alweer uit 2011 stammende Hierophany Of The Open Grave met enige afstand wat mij betreft. Opnieuw is de insteek dezelfde. Klassieke black metal vermengt zich met hedendaagse kijk op dingen. Het levert een overrompelend, loodzwaar en vooral majestueus geluid op.

Wat ik persoonlijk een verbetering vind, is het wat vaker toepassen van razende blastpartijen. Het vorige album modderde nu en dan wat voort, op Ego Dominus Tuus glibbert de zwarte bombast met het grootste gemak langs een zeventig minuten uitstrekkend decor waarin de meest donkere sfeerschetsen vorm krijgen. De straffe geweldserupties houden een verwende geest als di van de mijne op venijnige wijze bij de les.

De verdwaalde leadpartijen doen wat aan de oude Emperor denken. Dat is ook niet echt een straf natuurlijk. Ego Dominus Tuus is overweldigend, hypnotiserend, duister en mythisch. Jaarlijstmateriaal dus.