Busdriver - Perfect Hair (2014)

Label: Big Dada

1. Retirement Ode (3:19)
  2. Bliss Point (3:35)
  3. Ego Death (6:00)

met Aesop Rock en Danny Brown

4. Upsweep (4:28)
  5. When the Tooth - Lined Horizon Blinks (4:09)

met Open Mike Eagle

6. Motion Lines (5:12)
  7. Eat Rich (3:08)
  8. King Cookie Faced (For Her) (4:05)
  9. Can’t You Tell I’m a Sociopath (3:10)

met VerBS

10. Colonize the Moon (9:49)

met Pegasus Warning

11. Joyce 1 * (4:17)
  12. How Your Sprinkler System Work * (2:56)

met Del the Funky Homosapien

13. Go Hard or Go Homogenous * (3:35)

met P.O.S

avatar van Slowgaze
Dolle boel, wat aparte plaat, want wat een gekkie die Busdriver, maar wel met fijne tot sterke nummers. Vooral 'Ego Death' is een bangert van hier tot Tokio. Zo tegen 9 september kun je m'n recensie checken.

avatar van Osiris Apis
Goed nummer ja Ego Death.

avatar van Slowgaze
De leukste rappers zijn zij die er een buitenissige vocale stijl op na houden en weigeren om in een rechte rijn voor zich uit te rappen; liever nemen ze heel wat bochten. Busdriver is zo iemand aan wie je nooit echt kunt wennen, maar als je gevoelig bent voor zijn stijl zul je waarschijnlijk dol op hem worden.

Busdriver is zelfs voor een excentrieke rapper behoorlijk excentriek. Hij klinkt vaak zangerig, zonder een duidelijke melodielijn te volgen. Daarnaast wisselt hij speels van tempo, waardoor zijn flow verre van rechtlijnig is. Ook heeft hij de neiging om korte refreintjes te blijven herhalen. Wie geïnteresseerd is, zou eigenlijk gewoon 'Motion Lines' moeten draaien, waarin al die Busdriver-neigingen naar voren komen. Als je daar niet doorheen komt, kun je Perfect Hair gerust laten schieten.

avatar van Tha)Sven
Man, wat een indrukwekkende release. Moeilijke beats, moeilijke lyrics, moeilijke flow, moeilijke zang en toch luistert het heerlijk weg en is behoorlijk catchy. Even laten bezinken, maar dit bevalt me wel.

avatar van Slowgaze
Wat is dit nu weer? Net als bij FKA Twigs ben ik vergeten een link naar mijn recensie te droppen na de twee eerste alinea's. Vreemd, heel vreemd. Afijn, check die recensie hier, want ik word nog steeds heel, heel vrolijk van dit album, en het verdient absoluut aandacht.

avatar van Silky & Smooth
Leuke plaat! Net niet helemaal mijn ding, maar de drukke, licht chaotische sfeer is wel cool! Vooral de track met Aesop Rock en Danny Brown is hard!

avatar van Elohim
Slowgaze schreef:

Leuke recensie waar ik me goed bij kan plaatsen.

Busdriver is voor mij de vrolijke eend in de bijt, waar verder bijna alleen depressie, dood en verderf langskomt, naast de occasionele Brother Ali en Open Mike Eagle. Favorieten zijn het verrassend catchy Motion Lines en When the Tooth - Lined Horizon Blinks met gelijkgezinde rapper Open Mike Eagle. Natuurlijk zou Ego Death ook genoemd moeten worden,maar ik trek Danny Browns stem echt niet...

avatar van Slowgaze
Latne we nog even stilstaan bij de briljante verse van Open Mike Eagle, met lijns als 'Yeah, so don't walk this direction / House party playing Twister on a autism spectrum'. Eindbaasch.