Riot V - Unleash the Fire (2014)

Label: Avalon

1. Ride Hard Live Free (4:44)
  2. Metal Warrior (4:41)
  3. Fall from the Sky (5:09)
  4. Bring the Hammer Down (4:28)
  5. Unleash the Fire (4:07)
  6. Land of the Rising Sun (4:03)
  7. Kill to Survive (5:10)
  8. Return to the Outlaw (3:52)
  9. Immortal (4:22)
  10. Take Me Back (4:26)
  11. Fight Fight Fight (4:32)
  12. Until We Meet Again (6:33)
  13. Warrior [Live] * (4:36)
  14. Thundersteel [Live] * (4:24)
avatar van Rinus
Tot mijn grote verrassing een nieuw album? Ik ben retebenieuwd, en ook naar de huidige bezetting.

avatar van Bastiaan Tuenter
De band heet tegenwoordig Riot V.

Vanwege de vijfde periode van Riot. De eerste vier waren met: Guy Speranza, Rhett Forrester, Tony Moore en Mike DiMeo.

Bas: Don van Stavern
Gitaar: Mike Flyntz
Gitaar: Nick Lee
Drums: Frank Gilchriest
Zang: Todd Michael Hall

Riot blijft een fantastische band. Ook al is er een nieuwe bezetting. De sound is nog steeds heerlijk. Vooral het tweede gedeelte van de CD is super. 'Take me Back', 'Fight, Fight, Fight' en 'Immortal' zijn super. In totaal is deze CD heel iets minder dan zijn voorganger 'Riot'.

avatar van Rinus
Goed album. De nagedachtenis van Mark wordt goed in ere gehouden. Met dezelfde zanger als op Thundersteel. En die zingt nog steeds de sterren van de hemel. De meeste tracks zijn behoorlijke melodische beukers, mnet soms mooie twin gitaar brugjes erin. Alleen de laatste track is als powerballad te beschouwen. Van mij mogen ze zo nog jaren doorgaan.