Boris and the Saltlicks - Cactusman Versus the Blue Demon (2006)

Country
Label: Frogville

1. Volcanic Wind (4:41)
  2. Gloriously Tangled (4:35)
  3. Green Wish (4:37)
  4. Chicken Man (6:39)

met Steve Almond

5. Deathgrip (4:44)
  6. Seeds & Candy (3:50)
  7. Pilgrim (4:15)
  8. Branded (5:07)
  9. Torn Faith (5:07)
  10. Don't Get Wierd (3:14)
  11. Caves of Burgundy (5:15)

met Mark Ray Lewis

12. Hold That Thought (4:27)
  13. Charles Mingus Bird (4:04)
Ik heb deze toegevoegd, prachtalbum. Zogenaamd singer-songwriter "genre", het is een mix van country met rock en blues. Redelijk onbekende artiest, zul je ook niet bij zomaar een muziek winkel kunnen krijgen. Als je van country houdt die flink de grenzen oversteekt zul je dit denk ik mooi vinden. De cd is goed gemasterd, heeft veel dynamiek en klinkt mooi. Een ietswat hoge noise floor die ik aan het begin van een lied soms hoor, maar mijn koptelefoon is daar heel gevoelig voor, dus niks om serious zorgen over te maken. Het komt doordat het volgens mij bijna live opgenomen is. Een aanrader.

Is dit toevallig dezelfde Boris als Boris McCutcheon? Of is dit een andere Boris?

avatar van L_T_B
bubbachups schreef:

Een en dezelfde

Mooi, dan moet het wel een goed album zijn. Ik zet 'm op mijn lijstje.

Vanavond Boris and the Saltlicks gezien op Rhythm & Blues Night in Groningen. Geweldig optreden! Dat Boris McCutcheon een mooie stem heeft wisten we al, maar live met band staat het als een huis, heel mooi! Gelijk het album meegenomen.

avatar van platedraaier
Wat een geweldige plaat vind ik dit. Ik draai hem al een week lang elke dag en hij wordt alleen maar mooier.
Ik heb hem via deze site ontdekt. Dacht dat ik niet van country hield, maar kwam dan ook niet veel verder dan Kenny rogers en zijn vrienden.

Super country/blues en zijn stem is erg mooi.

kuifenco
onverwacht americana-meesterwerkje... - moors magazine - moorsmagazine.com

Zo is het, nu hoor je het ook eens van een ander. Een groeier van jewelste.

avatar van potjandosie
de inmiddels 55-jarige singer/songwriter Boris McCutcheon maakt americana voornamelijk geworteld in folk en blues met af en toe een vleugje country, zoals in het rustige "Torn Faith" waar een pedal steel gitaar opduikt.

op dit album staan 11 originals van Boris McCutcheon plus 1 nummer, het fraaie folky/bluesy mid-tempo "Caves of Burgundy" van Mark Ray Lewis, een cover van het gelijknamige album van zijn band Trilobite en het stevige "Chicken Man" co-written met Steve Almond van de Amerikaanse Celtic folk punk band Brick Top Blaggers.

van de merendeels mid-tempo nummers steken behalve "Caves of Burgundy", de opener "Volcano Wind" en "Gloriously Tangled" met fraaie meerstemmige zang er bovenuit.

hoor de man het liefst in de meer rustige arrangementen van folky liedjes als "Seeds & Candy", "Pilgrim" en de afsluiter "Charles Mingus Bird", nummers die qua sound wel iets weg hebben van Steve Earle, maar op zijn best is hij op "Hold That Thought" een klein gehouden nummer met zijn zang, waarop hij zichzelf begeleid met alleen akoestische gitaar en harmonica.

ben minder gecharmeerd van stevige tracks als "Green Wish", "Chicken Man" en het bluesy "Don't Get Weird".

wederom een fraai album van deze ondergewaardeerde singer/songwriter, die regelmatig in het kleinere clubcircuit in Nederland heeft opgetreden. zijn album "When We Were Big" is mijn persoonlijke favoriet.

Album werd geproduceerd door Bill Palmer, Kevin Zoernig & Boris McCutcheon
Recorded at Frogville Studios, Santa Fe, New Mexico

The Saltlicks: Jeff Berlin, Brett Davis, Michael Grimes, Kevin Zoernig
with special guests: Michelle Collins, Felicia Ford, Dave Guitierrez, Mark Lewis & Dan Stouffer

avatar van Deren Bliksem
Heerlijk dit! Een album met zo'n titel en bandnaam, gecombineerd met een geweldige hoes kon ik niet laten liggen voor een euro. Fijne americana.