Herman Brood - Back on the Corner (1999)

Blues / Jazz
Label: Ariola

1. Take the A-train (0:29)
  2. Back on the Corner (2:34)
  3. It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing) (3:19)
  4. Goin' to the City (3:43)
  5. Lost Mind (3:30)
  6. Saturday Night (2:25)
  7. Route 66 (2:41)
  8. I Love the Live I Live (2:37)
  9. Swinging Machine (2:27)
  10. My Funny Valentine (3:50)
  11. 7th Son (2:09)
  12. Don't Forget to Smile (2:11)
  13. Dat Dere (2:39)
  14. Stop This World (3:17)
  15. I Get a Kick Out of You (3:17)
  16. Nothing But These Blues (3:36)
avatar van LeRoi
Zeker geen slechte 'side-step' van onze Herman richting the jazz......al moet ik zeggen dat ik de plaat zelden nog draai....

avatar van devel-hunt
Pure jazz, niet nep en fake. Brood laat overigens op deze plaat horen dat hij een behoorlijk stuk jazz op de piano aan kon. Lekkere swingende plaat. Ik vond deze plaat zijn beste in jaren. Het leek wel of Herman er zin in had. Draai de plaat overigens bijna niet meer, maar in mijn hoofd draai ik hem nog regelmatig.

Ik zie dit album als een kadootje aan zijn grote vriend Jules Deelder, die een groot liefhebber van jazz is.
Niet eens bedoeld om commercieel mee te scoren.

avatar van ricardo
Deze ligt vandaag of morgen ook bij mij op de mat, wel tweedehands want nieuw heb ik hem op cd nergens kunnen vinden. Ben erg benieuwd naar deze, vooral vanwege de jazzy stijl. Heb op youtube al een paar nummers gehoord. Volgens mij wel een sprankelend en levendig album. Ben benieuwd.

avatar van ricardo
Heb hem gister gelijk beluisterd toen ik hem binnenkreeg, en is een mooi energiek plaatje geworden. Toch een bijzonder album vind ik, vooral als je ziet in wat voor fase van zijn leven hier is aangekomen, en dan nog zo,n mooi los en energiek album uitbrengen vind ik toch klasse.

Ik zal hem niet iedere dag gaan opzetten, maar zo af en toe zal deze mij wel smaken.

avatar van Rinus
Klinkt onverwacht lekker. De CD zat in een stapel albums van een partij die ik gekocht had. Herman had meer muzikale gezichten dan meestal gedacht wordt.

avatar van rider on the storm
Draai deze niet vaak maar wat een lekker plaatje voor de late avond met een borrel in de hand. Brood en jazz… mooie combinatie.

Voor degenen die de plaat niet kennen geef het een kans.

avatar van Chet
Vorig jaar cd meegenomen op vakantie en opgezet tijdens lange autorit. Prima muziek tijdens tolweg kilometers.

avatar van gaucho
Ja, ik was Herman al jaren uit het oog verloren. Hij haalde in die jaren de media vooral als schilderend kunstenaar, maar met deze CD kwam hij toch nog even muzikaal weer in beeld. Echt een leuke plaat, dieij destijds positief verraste. Ik wist dat Herman een uitstekend bluespianist was, al ten tijde van Cuby natuurlijk, naar deze geslaagde jazz-insteek vond ik toch wel verrassend. Veel covers, dat wel, inclusief een jazz-bewerking van zijn eigen Saturday night.