Marcus Malone - Stand or Fall (2014)

geen stemmen

Blues
Label: Redline

1. Living the Blues (4:51)
  2. Stand or Fall (5:18)
  3. Ain't No Tellin' (4:09)
  4. Gonna Take Time (4:13)
  5. Detroit City Blues (4:22)
  6. Slow Down (3:55)
  7. Jealous Kind (5:01)
  8. One Woman Man (4:34)
  9. Can't Stop (4:25)
  10. Under Pressure (6:00)
  11. Living the Blues (4:50)
  12. Gonna Take Time [Extended] (5:54)
Hendrik68
Amerikaanse zanger die de laatste tijd vanuit het Verenigd Koninkrijk opereert. Met zijn heerlijke rasperige stem heeft hij een perfecte stem voor zowel de rockkant als de soulkant van de blues. Bovendien heeft hij een charismatische uitstraling wat live erg goed werkt. Malone wordt geassisteerd door een oerdegelijke band, waardoor er kwalitatief weinig aan te merken valt op dit werk. De uistpattingen naar de spierballenrock worden zo veel mogelijk vermeden, al is het soms op het randje. Op volgend werk zou ik wel iets meer de authentieke kant van de blues belicht zien of iets meer soul, want de bluesrock waar we al genoeg van hebben daar kan op de lange termijn toch geen uitdaging meer in zijn lijkt me. Met alle mogelijkheden aan boord kan hij die kans om eens iets uitdagenders te spelen eigenlijk niet laten lopen. Mocht het mislukken dan kan hij altijd nog op veilig spelen. Want dat is dit natuurlijk wel een beetje. Maar eerlijk is eerlijk, hoe veilig ook, het klinkt voor nu prima. 30 mei speelt hij in Grolloo.