Lee Aaron - Some Girls Do (1991)

Canada
Label: Attic

1. Some Girls Do (3:36)
  2. Crazy in Love (3:49)
  3. Hands of the Merchandise (3:28)
  4. Wild at Heart (4:06)
  5. Sex with Love (4:43)
  6. (You Make Me) Wanna Be Bad (3:52)
  7. Tuff Love (4:40)
  8. Motor City Boy (4:15)
  9. Love Crimes (3:54)
  10. Can't Stand the Heat (3:42)
  11. Dangerous (3:36)
  12. Tell Me Somethin' Good (4:39)
  13. Peace on Earth (5:13)
avatar van Dibbel
Some Girls Do, het zesde album van Lee Aaron.
Geen stemmen, geen berichten...
Deze staat toch echt helemaal vooraan bij mij in de kast...
De ongekend knappe Canadese Metal Queen van de midjaren tachtig werd eind jaren tachtig door haar platenmaatschappij stilletjes een poppier kant heen gemanoevreerd, hetgeen 2 wat slappere albums opleverden.
Op deze (andere platenmaatschappij weer) wordt dat weer wat rechtgetrokken.
Ze klinkt hier als het stoere zusje van Pat Benatar en de muziek gaat van typische jaren tachtig hardrock ook weer naar lichte metal, waarbij voortdurend een hoofdrol is weggelegd voor de doorscheurende gitaar van John Albani, haar toenmalige verloofde.
Lee schreef alle nummers samen met John Albani en meestal nog iemand, waaronder in Dangerous bv. Jim Vallance. Behalve Tell Me Somethin' Good, wat van Stevie Wonder is (bekend van de versie van Rufus).
Toch wel muziek die je af en toe naar de luchtgitaar doet grijpen. Voor de rest typische eind jaren tachtig - begin jaren negentig hardrock, met van die links en rechts opduikende koortjes.
Geen echte uitschieters naar boven of naar beneden, al vind ik Sex With Love, Motor City Boy en Peace On Earth iets beter dan de rest.
Peace On Earth is de afsluiter en een prachtige ballad, die van mij met gemak de Kerst-Top 10 in mag.
Na deze volgde nog een rockalbum, maar de 2 die daarna komen, hebben niets meer met hardrock te maken, maar daar gaat ze de jazzy kant op.
De ook nu nog bijzonder appetijtelijke Lee Aaron toert (nu haar kinderen (niet van John Albani) wat groter zijn) weer eens af en toe rond (in een rocksetting) en schijnt ook weer bezig te zijn met een nieuwe plaat.