Ólöf Arnalds - Palme (2014)

IJsland
Folk
Label: One Little Indian

1. Turtledove (3:10)
  2. Defining Gender (3:46)
  3. Hypnose (3:55)
  4. Palme (3:55)
  5. Patience (4:33)
  6. Half Steady (4:37)
  7. Han Grete (2:50)
  8. Soft Living (3:17)
avatar van Niek
Niet alles wat uit IJsland komt is dus automatisch goed. Akelige stem met irritante 'kijk mij eens in een beekje dansen en schattig zijn'-instrumentatie.

avatar van -SprayIt-
Het debuut vond ik al onvoldoende, het is niet veel beter geworden. Ik hou best van 'vreemde' stemmen, zoals Antony Hegarty of The Irrepressibles, maar dit is enigszins 'zeikerig' en irritant. Ik vind de hoes ook lelijk, het enige positieve is de duur van het album.

avatar van alpeko
Het debuut was prima. Ze zou zich echter weer moeten storten op zingen in het IJslands. In het Engels klinkt het gewoon niet zo best.

avatar van Arrie
Ze heet zelf Ólöf en noemt d'r album Palme. Toeval? (Olof Palme)

avatar van Njal
Nee geen toeval. Vanwege de naamsverwarring met haar neefje Ólafur leek het haar leuk om meer verwarring te zaaien door haar album te noemen naar iemand met dezelfde voornaam.
Overigens is het album ook in het IJslands te krijgen, maar alleen op concerten en via Pledgemusic.

avatar van Arrie
Njal schreef:

Haha, dat vind ik wel humor.