Claudia Brücken - Where Else... (2014)

1 stem

Duitsland
Label: Cherry Red

1. I Want You (3:44)
  2. Nothing Good Is Ever Easy (4:22)
  3. I Lay All Night (2:55)
  4. Day Is Done (2:33)
  5. Walk Right In (3:32)
  6. Nevermind (3:34)
  7. How Do I Know (3:27)
  8. Moon Song (3:43)
  9. Letting Go (4:15)
  10. Time to Make Changes (3:24)
  11. Sweet Sound Vision (4:13)
Mijn verwachtingen waren hoog van deze "Queen of Synth-pop". Hoewel ze in de diverse interviews aangaf een andere muzikale richting te willen verkennen hoopte ik dat ze haar verleden hierin zou meenemen en een weliswaar aangepaste maar toch herkenbare sound zou neerzetten. Niets bleek minder waar, het is een "middle of the road" productie geworden. Glad geproduceerde popliedjes ver verwijderd van het scherpe en pittige wat haar voorgaande werk zo kenmerkt. Het klinkt allemaal veilig en gladjes, niet slecht als je van dertien in een dozijn (liefdes)liedjes houd, maar het kan mij niet bekoren. Gelukkig heeft ze (met Susanne Freytag) xPropaganda opgezet waarin ze weer als vanouds de voor haar zo herkenbare sound wederom perfect neerzet. Laten het "Where-Else" project maar als een uitglijder beschouwen en hopen dat het niet wordt vervolgd.