Bo$$ - Born Gangstaz (1993)

Label: RAL

1. Intro: A Call from Mom (0:48)
  2. Deeper (4:00)
  3. Comin' to Gettcha (3:30)
  4. Mai Sista Izza Bitch (3:01)
  5. Thelma & Louise (0:58)
  6. Drive By (4:01)
  7. Progress of Elimination (3:13)
  8. Livin' Loc'd (3:37)
  9. Recipe of a Hoe (4:29)
  10. A Blind Date with Boss (1:01)
  11. Catch a Bad One (3:43)
  12. Born Gangsta (3:23)
  13. 1-800-Body-Bags (0:36)
  14. Diary of a Mad Bitch (3:05)
  15. 2 to da Head (3:39)
  16. I Don't Give a Fuck (3:54)
  17. Outro: A Call from Dad (0:31)
avatar van ewalk
Goede plaat met name de tracks "Recipe of a hoe" en "Deeper" "Progress of Elimination" zijn de betere nummers. Jammer genoeg heeft de artiest niet het talent om zelf de teksten te schrijven wat op zich weer tegenvalt. Daarnaast blijkt ze uit een middle class gezin te komen wat niet strookt met de lyrics die ze bezigt. De flow maakt dit echter weer goed en gezien het feit dat in deze periode dit een vande weinige voruwen was die in een dergelijke stijl naar voren kwam verdient dit album toch wat meer aandacht.
Mevrouw woont heden ten dage weer bij ouders in vanwege haar afhankelijkheid van een nierdialyse apparaat.

avatar van Jorge-E
Dit album heb ik. Kan me herineren dat het wel goed is.

Het nummer dat me het meest is bijgebleven is My Sista Izza Bitch met AMG, omdat ik zo'n grote AMG fan ben.

avatar van Santo09
Toen ik de cd oor het eerst zag, dacht ik "wtf??". Maar na het gehoord te hebben, was ik verkocht. Zware producties, leuke rhymes. En wat maakt het ook uit of ze uit een middle class gezin komt. Als het maar goeie muziek is. De stoere acteurs uit stoere schietfilms zijn ook maar gewone mensen als jij en ik. Die schieten in het ware leven ook niet met bazooka's, AK's en M16's. Het is entertainment... En Dokter Spock is ook geen alien, maar een icoon is hij wel... Dus ja

Bericht over nieuw materiaal verplaatst naar Bo$$

avatar van principal2000
Goed gangsta-album wat dus echt sprookjes waren voor deze quasi-dame. De productie is goed tot soms zelfs uitstekend en ook de bazin draagt met haar gerijmde vocalen bij aan een prima geheel. Verre van een klassieker, maar bij vlagen uiterst genietbaar.

avatar van Psycholamp
Leuk begin jaren '90 album met de nodige sirenes en gunshots en de interludes, die als een soort hoorspel gepresenteerd worden. Het is een prima album, maar niet iets om nu nog naar op zoek te zijn. Maw: Hij mag best in je collectie ontbreken.
De beats zijn goed en kenmerkend voor die tijd. Ook de meewerkende artiesten als AMG en Onyx zijn wel typerend voor toen. Haar flow is prima en haar stem stoort mij ook totaal niet.