Red Harmony - Dielectric Union (2002)

Belgiƫ
Rock / Jazz
Label: Lipstick Notes

1. Shades & Pearls (4:05)
  2. Sweet Hangover (Hurts No More) (2:34)
  3. No Way Out of Here (4:46)
  4. I Do Fine (Without Your Love) (4:35)
  5. Wrong Questions (6:09)
  6. Intruder (4:59)
  7. Been Too Long (4:02)
  8. Everything That Matters (4:00)
  9. Full Moon Rising (5:03)
  10. Deeper Blue (6:24)
  11. Whatever Comes Along to Pay the Rent (4:00)
  12. Betty Page Blues (5:07)
  13. Bridge to Beyond (3:36)
EVANSHEWSON
Aha, deze kent dus absoluut niemand hier ?

Dit zijn gitarist (multi-instrumentalist, dacht ik) Patrick Riguelle, met pianist Jan Hautekiet, bassist Lauscher en drummer Joost Van Den broeck.

Bijna allemaal zaten ze in "De Laatste Show Band", genoemd naar een televisieprogramma op één (VRT, België) en waren tot vijf keer toe te zien iedere werkdag op teevee één.

Eerst brachten ze een plaat uit met covers van onder andere Elvis Costello, Jacques Brel, Robert Long, Peter Hammill, David Baerwald, Rodgers & Hart, Brian Wilson, Richard Thompson, Andy Partridge, Keith Jarrett, Kevin Coyne, Wim Sonnevelt, John Cale.

Die plaat heet A Minor Thing en bevat dus mooie covers, vaak door Patrick Riguelle gezongen, een man met een buigzame en herkenbare stem met een warm timbre.

Eerst traden Patrick Riguelle en Jan Hautekiet op onder hun eigen namen als "Riguelle en Hautekiet", later werd dus de groep versterkt en werd het Red Harmony.

Best toch een aan te bevelen plaat, maar geen kat kent dat dus hier.

Ook geen Vlamingen ?????

3 sterren toch hoor!

* * *

Father McKenzie
Herbeluisterd en toch nog opgewaardeerd naar 3.5 sterren, jammer dat geen kat de muziek van Riguelle en Hautekiet kent...