Culture Beat - Horizon (1991)

Duitsland
Dance
Label: Dance Pool

1. Horizon (9:10)
  2. It's Too Late (6:04)
  3. The Hyped Affect (5:59)
  4. Tell Me That You Wait (4:19)
  5. Black Flowers (5:45)
  6. I Like You (3:58)
  7. No Deeper Meaning (6:01)
  8. Serious (5:15)
  9. Der Erdbeermund (4:05)
  10. One Good Reason (5:09)
  11. Tell Me That You Wait [Airdrome Club Mix] (8:27)
  12. Horizon [Reprise] (5:27)
avatar van RogerV
Eerste album van een van de betere Eurodance acts. Het genre was toen nog volop in ontwikkeling en heeft daarom ook veel invloeden uit de rave, 90's freestyle en hiphouse.

Nummers zitten leuk in elkaar al mist het her en der nog die X-factor die Serenity had. En het mist ook de mooie stem van Tania Evans waar deze zangeres het niet bij haalt. Maar nummers als One good reason, The Hyped affect en No deeper meaning mogen er wezen.

Grappig is de aanwezigheid van het nummer Der Erdbeermund Op die aller oudste Culture beat nummer uit 1989 hadden de producers nog duidelijk een andere formule in gedachten. Een of andere uberfoute nichterige crooner kreunt wat hitsigheden over overigens vrij aardige beats. Opvallend dat ze dit probeersel er toch nog opgezet hebben.

avatar van T.O.
RogerV schreef:

Heb de clip erbij gevonden. Inderdaad wel een curiositeit haha. Blijkbaar een middeleeuws gedicht dat wordt voorgedragen.