BZN - The Best Of (1979)

Label: Mercury

1. Oh Me Oh My (3:18)
  2. Lady McCorey (3:37)
  3. Singing in the Rain (4:03)
  4. A La Campagne (3:17)
  5. Marching On (4:23)
  6. The Valley (3:45)
  7. Rockin' the Trolls (3:10)
  8. May We Always Be Together (4:32)
  9. Red Balloon (3:21)
  10. The Sailorman Song (3:33)
  11. Chanson D'amour (3:40)
  12. We All Will Dance (3:27)
  13. Mr. Dan (3:11)
  14. The Old Calahan (4:24)
avatar van Sjaan
Hoeveel best of hebben ze wel niet uitgebracht??

avatar van Janz
Op het gevaar af dat ik hier genadeloos neergesabeld ga worden, ga ik een lans breken voor deze verzamelaar. Inderdaad een van de vele, maar wel een van de eerste. Bevat nummers uit de periode 1978-1981, de beginjaren van Annie en de hoogtij jaren van de gebroeders Tol. Hier klinkt BZN nog tamelijk fris en origineel. Het concept is nog niet uitgekauwd. Vreemd genoeg ontbreken de nr 1 hits Mon Amour en Pearlydumm. Dat Mon Amour er niet op staat is nog te verklaren uit het feit dat BZN eind '77 van platenmaatschappij veranderde. Dat Pearlydumm er niet op staat vind ik een omissie. Voor de rest een prima verzamelaar. Met recht The best of BZN. Alles wat na 1982 verscheen was meer van het zelfde, vooral toen Carola en ijdeltuit Jan Keizer de macht kregen.

Was fehlt mir hier? Ganz KLAR: Perlydumm, Mon Amour, Sivilla und die B-Seite von Sevilla "Only For You".
Annie war die BZN-Stimme schlechthin!!!!!

PeterW
Bergbauabenteuer schreef:
Annie war die BZN-Stimme schlechthin!!!!!

Richtig, und vergiss Blue Eyes nicht.

Peter, SORRY!

wie konnte ich Blue Eyes vergessen, bei BLUE EYES haben sich meine Frau und ich beim TANZEN in einer DISCO in BOCHUM ineinander verliebt, ist im Juni 25 Jahre her. Wie konnte ich BLUE EYES vergessen, gar nicht zu verzeihen.

avatar van gaucho
Een alleraardigst feitje waar ik gisteravond pas achter kwam: deze verzamelaar verscheen al in 1979 op LP (wat natuurlijk ook het ontbreken van later verschenen nummers als Pearlydumm en Blue eyes verklaart), maar in 1982 ook op CD. Daarmee was BZN er heel vroeg bij, want de eerste commercieel verkrijgbare CD's verschenen in de herfst van dat jaar op de markt, en gedurende 1983 waren ze nog maar mondjesmaat verkrijgbaar.

Ik heb altijd een beetje vermoed dat Doe Maar de eerste Nederlandse band was waarvan in de begindagen van het zilveren schijfje iets op CD verscheen. Leek me logisch, gezien hun populariteit. Maar nee, het was dus BZN dat met die eer ging strijken.
Op Wikipedia lees ik: In 1982 presenteerde de groep als eerste Nederlandse band een verzamelalbum op cd, in plaats van de tot dan toe gebruikelijke lp. Anny Schilder werd hiermee de eerste zangeres ter wereld, die op een cd te beluisteren was, en BZN de eerste popgroep.
Dat laatste waag ik overigens te betwijfelen, daar The visitors van Abba over het algemeen wordt gezien als het allereerste album dat op CD werd uitgegeven. Maar toch, hiermee bevinden ze zich in het - in elk geval op dit punt - goede gezelschap van bijvoorbeeld Pink Floyd, Billy Joel, Abba en 10cc, als onderdeel van de reeks van eerste CD-uitgaven.

Kijk, dat is nog eens Nederlandse pophistorie - of moeten we zeggen medium-historie? De oorspronkelijke CD heeft dan ook het zogeheten green arrow-design waar de allereerste CD's van Phonogram/PolyGram aan herkenbaar waren. Ik zie op discogs ook dat latere uitgaven gewoon dat Mercury-atomic design hebben, en dat is een stuk gewoner. Maar in dat green arrow-design is dit een echt collector's item. Niettegenstaande de muziek zou ik zo'n CD direct kopen als ik hem in het wild zou tegenkomen.