Quella Vecchia Locanda - Live (1993)

1 stem

Italiƫ
Label: Mellow

1. Immagini Sfocate (6:19)
  2. On the Road Again (13:22)
  3. Cymbaline (5:48)
  4. Evil Ways (4:19)
  5. Mistery Land (5:15)
  6. Fire and Water (5:56)
  7. You Don't Love Me (2:57)
  8. Bombardment Music (13:13)
  9. All Your Love (5:06)
  10. It's Breaking Me Up (5:58)
  11. Dear Mr. Fantasy (3:28)
  12. Time Was (3:32)
avatar van Brunniepoo
1,0
Quella Vecchia Locanda bracht in het begin van de jaren '70 twee hooggewaardeerde albums uit en daar is het helaas bij gebleven. In 1993 verscheen echter bij het retro-label Mellow Records een live-album met oude opnamen.

Het eerste nummer zou uiteindelijk in sterk gewijzigde vorm op het debuut verschijnen en is het enige nummer dat doet denken aan het verdere werk van QVL. De rest van het album bevat covers, al dan niet voorzien van flinke jamsessies. Net als in het latere werk is er al een prominente rol weggelegd voor de dwarsfluit, waardoor ook dit album sterk aan Jethro Tull doet denken.

Het zou best een aardig - zij het vrij overbodig - album kunnen zijn maar de geluidskwaliteit is waanzinnig beroerd. De opnames zijn uit 1971 en lagen dus al ruim twintig jaar op de plank alvorens Mellow Records besloot dat dit kennelijk uitgavewaardig was. Ik deel die mening absoluut niet maar het is het label kennelijk toch gelukt om de hele oplage te verkopen. De fans moeten wanhopig geweest zijn. Of doof.