Dolly Parton - As Long as I Love (1970)

Country
Label: Monument

1. Why, Why, Why (2:19)
  2. I Wound Easy (2:17)
  3. I Don't Want You Around Me Anymore (2:04)
  4. Hillbilly Willy (1:55)
  5. This Boy Has Been Hurt (2:15)
  6. Daddy Won't Come Home Anymore (2:52)
  7. As Long as I Love (2:42)
  8. A Habit I Can't Break (3:15)
  9. I'm Not Worth the Tears (2:33)
  10. I Don't Trust Me Around You (2:54)
  11. I Couldn't Wait Forever (2:23)
  12. Too Lonely Too Long (2:21)
avatar van AbleMable
Eigenlijk is dit een verzamelalbum. Na haar debuutalbum, Hello I'm Dolly uit 1967, verschenen op het Monument label, vertrok ze mede door Porter Wagoner naar het RCA label.
Dit album werd in 1970 uitgebracht door Monument en bevat dus andere opname's die ze voor het label opnam en op twee single's na niet eerder waren verschenen.
In 1972 zou Monument overigens dit album en haar debuutalbum als dubbelelpee uitbrengen met als titel The World Of Dolly Parton. En in 1988 zou deze dubbelaar ook op CD verschenen en dat is degene die ik in mijn bezit heb.
Evenals haar debuutalbum is dit ook weer een onvervalste ouderwetse countryplaat met enkele prachtige tearjerkers w.o. I'm Not Worth The Tears. Meeste songs zijn door haarzelf geschreven, alleen of samen met Bill Owens, die overigens ook alleen enkele songs op dit album heeft geschreven.

avatar van spinout
Een echte tearjerker, dit album, maar wat doet Dolly dat overtuigend. Haar stem klinkt als een bel, zoals altijd. Geen verkeerde plaat derhalve.