Delta 9 - Disco Inferno (1997)

Electronic
Label: Earache

1. Welcome to Hell (4:56)
  2. Drox (1:30)
  3. In the Void (5:21)
  4. Watch Yer Back (4:27)
  5. Son of a Bitch [97 Re-edit) (0:22)
  6. Headstrong [Full on Remix] (5:02)
  7. Oblivion (4:02)
  8. Atomizer (4:45)
  9. Yellow Fever (0:55)
  10. Abomination (4:16)
  11. The Only Way Out (3:26)
  12. Trained to Hate and Destroy (0:33)
  13. Real Hardcore (4:32)
  14. 246 (2:04)
  15. Sine (0:52)
  16. Headstrong [Original] (3:50)
  17. Infidel (1:35)
  18. Mortified (4:00)
0,5
Ik kende een beetje Gabber Hardcore, maar ik had er me nog nooit echt in verdiept. Ik heb hier een Thunderdome CD liggen, die ik wel nog vond meevallen, en kende ook een paar losse nummertjes van Angerfist en Neophyte. Dat vond ik allemaal wel meevallen, maar het was nooit echt mijn genre. Nuja, ik besloot me eens te verdiepen, en via die Thunderdome CD, ben ik dan op Delta 9 gekomen.

Totaal onbevooroordeelt, heb ik deze CD in mijn muziekinstallatie gestopt, en werd ik overspoelt door deze Hardcore. Welcome To Hell was een nummer die ik al kende van de Thunderdome CD. Dan heb je Drox, een lading ruis en gepiep. Zeer irritant, en dit zit wel om de twee of drie nummers erin. Erg veel irritante Noise dus op deze CD, wat deze CD zeker niet ten goede komt. De andere nummers zelf, bevatten wel enkele goede elementen, maar alles word zo verpest door die keiharde en lachwekkend stomme beats. Soms vallen ze nog mee, maar vaak is het een beat met een lading ruis erdoorheen, wat echt pijn doet aan je oren, en gewoon erg debiel is.

Ik heb op bepaalde momenten echt buikpijn gehad van het lachen, omdat sommige nummers zo hersenloos en idioot klonken. Zo heb je dat Watch Yer Back, met dat geschreeuw er tussen, en overdreven beats. En trouwens ook Nederlandse "teksten" Wat ik ook appart vind voor een DJ van de VS? Ook hebben veel nummers zo van die stomme en onverstaanbare interludes, wat niets toevoegt aan de CD, en het eigelijk een ziekgeestige boel maakt. Ook zitter er vaak fouten in de beats, soort van haperingen.

Ik kan echt weinig positiefs zeggen over dit album, alleen wil ik een pluimpje geven voor Oblivion, want dat nummer vind ik best nog meevallen. Ook zat er een nummer bij met een toffe gitaarriff, namelijk Abomination, maar ook dat nummer word verziekt door vaag geschreeuw en ruisende beats. Sine is een nummer waarvan je oren pijn doen, ongelofelijk hoge tonen, die je echt hoofpijn krijgt. En Mortified is gewoon lawaai. Verder zijn al de kortere nummer ruis, wat het echt een super irritante en vervelende plaat maakt.

Ik geef het een één, omdat ik voor de sommige goede elementen, toch nog een half puntje wil geven. Ik weet niet welke CD's ik moet proberen om Gabber Hardcore goed te leren kenne, maar deze vond ik dus echt niets!

lambf
Dat je het slecht vind, daar kan ik inkomen (ik vind dit ook niet goed) Maar keiharde beats? Ik snap je niet, dit is alles behalve keihard.

Oblivion is wel lekker ja, en daar ligt denk ik ook het punt. Ik denk dat jij dit nummer vooral goed vind omdat er een hoop melodie bij komt kijken, is het niet ?

0,5
Inderdaad, en dat Abomination is ook nog goed verteerbaar. Maar vaak zijn de beats hard en onzuiver, en brengen ze een soort ruis met zich mee, die pijn doet aan de oren. Alle nummers lijken ook zo hard op elkaar, dezelfde beat, met een ander stemmetje of synthesizer melodietje erdoor. Ahja, ik ben zeker niet anti Gabbercore, maar deze CD vind ik gewoon keislecht.

En als dit geer harde beats zijn, dan wil ik gewoon niet het nog hardere variant horen.

lambf
Haha, begrijpelijk. Als je meer van zulke Hardcore met melodieën wilt kan je beter bij Tovenaar of Goodfella aankloppen, ik luister er niet echt naar. De enige nummers dat ik goed vind, naast Noise-creaties als Yellow Fever en Drox, zijn Mortified en Trained to Hate and Destroy.

0,5
Bah, die vind ik echt vreselijk.