John Mellencamp - Plain Spoken (2014)

Label: Universal

1. Troubled Man (4:14)
  2. Sometimes There's God (4:34)
  3. The Isolation of Mister (5:34)
  4. The Company of Cowards (3:52)
  5. Tears in Vain (3:53)
  6. The Brass Ring (5:37)
  7. Freedom of Speech (3:52)
  8. Blue Charlotte (4:40)
  9. The Courtesy of Kings (3:33)
  10. Lawless Times (3:51)
avatar van Madjack71
Plain Spoken is een goed gekozen titel voor deze rechttoe rechtaan gemaakte muziek zonder veel opsmuk. Zijn stem klinkt wat meer als een krasse knar, maar goed zijn leeftijd is er onderhand dan ook naar. Tekstueel vind ik hem minder spitsvondig als leeftijdsgenoot Springsteen en ook minder charismatisch. Maar Mellencamp is wel minder bombastisch en theatraal en dat heeft ook wel zijn charme.

avatar van Mr. B
Best wel raar dat deze een lager gemiddelde heeft dan bijvoorbeeld No Better than this. Deze is destijds een klein beetje aan mij voorbij gegaan, omdat ik voorgenoemd album een beetje tegen vond vallen.

Maar ik vind dit echt een heel mooi album en staat de laatste tijd vaker op. Tears in Vain is prachtig!

Zijn rauwe rafelige stem klopt perfect bij de ingetogen nummers. Een album om tot bezinning te komen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Prachtige ingetogen plaat van John Mellencamp.
Hij klinkt hier vocaal als Bob Dylan in topvorm.
Vind zijn doorleefde wat hese stem erg fraai.
Tekstueel ook indrukwekkend, vooral de eerste 3 nummers zijn ijzersterk.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Verhoog een halfje want dit album is bij mij druk doende om de favoriet in Mellencamp zijn oeuvre worden.
Vind het een grandioos ingetogen plaat en zijn geweldige teksten die uit het leven zijn gegrepen maken mij bijna melancholiek.

avatar van potjandosie
ben een groot fan van John Mellencamp die zelden teleur stelt, hoewel een aantal van zijn latere albums zoals "Dance Naked" en "Human Wheels" niet het niveau haalden van zijn ijzersterke trio albums uit de 80's ( Scarecrow, The Lonesome Jubilee, Big Daddy).

"Plain Spoken" ken ik niet maar het bericht van TEQUILA SUNRISE wekt mijn interesse. hoop dat deze kwalitatief in de buurt komt van "Trouble No More" (2003) eveneens een meer ingetogen album, dat ik uit die periode als 1 van zijn beste albums ervoer.

avatar van TEQUILA SUNRISE
En jouw bericht wekt weer mijn interesse in het album Trouble No More die ik helaas nog niet in mijn bezit heb.