The American Analog Set - From Our Living Room to Yours (1997)

Label: Emperor Jones

1. Magnificent Seventies (8:57)
  2. Using the Hope Diamond as a Doorstop (2:45)
  3. Blue Chaise (6:38)
  4. Where Have All the Good Boys Gone (5:38)
  5. White House (5:13)
  6. Two Way Diamond I (4:09)
  7. Two Way Diamond II (4:28)
  8. Don't Wake Me (6:55)
Ik denk dat dit mijn favoriete plaat is van American Analog Set. Alleen het eerste nummer al. De ultieme plaat om op bij te komen na een wilde nacht met weinig slaap. Aanrader voor mensen die van Low ed. houden.

avatar van neyonn
Ik heb deze groep via ontdekt Drownedinsound.com. Op deze muzieksite wijden ze om de zoveel maanden een volledige week aan een specifiek genre, en in dit geval was het Slowcore.

Het is even wennen aan dit album aangezien alles eraan zo subtiel, zo understated is. De eerste keren dat je hiernaar luistert, klinkt het bijna als oninteressante achtergrondmuziek, het is pas als je écht aandacht begint te besteden aan de opbouw van de nummers en de vocals dat je waardering voor deze cd enorm de hoogte ingaat.

avatar van jorro
Ook dit album staat ergens in een playlist van mij in Spotify. ik weet eigenlijk niet waarom. Ik vind het startnummer matig. Het wordt niet spannend genoeg. Dan hoor ik liever Using the Hope Diamond as a Doorstop en Blue Chaise.
Vervolgens gaat het niveau weer een stuk naar beneden met Where Have All the Good Boys Gone. White House klinkt vooral tegen het einde weer wat aangenamer.
Two Way Diamond I en II zijn ook geen hoogvliegers en hoewel Don't Wake Me weer wat aangenamer klinkt kom ik toch maar tot 3*, of anders gezegd een halfje er af.