Joshua Radin - Wax Wings (2013)

Folk / Rock
Label: Glass Bead

1. Beautiful Day (3:32)
  2. When We’re Together (3:00)
  3. Cross That Line (3:01)
  4. Back to Where I’m From (2:56)
  5. Lovely Tonight (3:44)
  6. Your Rainy Days (3:06)
  7. With Me (3:13)
  8. Like They Used To (3:16)
  9. In Her Eyes (3:09)
  10. Stay (2:41)
  11. My My Love (3:46)
avatar van AOVV
'Wax Wings' is alweer het vijfde album van Joshua Radin. Na twee sterke, een zwakkere en ronduit slechte plaat heeft hij zich hier wat herpakt, en doet vaak weer wat hij gewoon het beste kan: aardig in het gehoor klinkende popliedjes met een folky inslag brengen. Zijn stem is daar ook voor gemaakt, vind ik, en dat laat zich horen wanneer er andere elementen aan de nummers worden toegevoegd, zoals strijkers (die hier wel erg zoetgevooisd en melig klinken, als ze gebruikt worden) en een vleugje country.

Enkele op de piano leunende fluisterliedjes doen het dan weer wel goed: 'Like They Used To' is daarvan een zeer goed voorbeeld.

'Wax Wings' haalt het niet bij 's mans eerste twee worpen, maar is wel een stap in de goeie richting.

3 sterren