Ramones - Loco Live (1991)

Punk / Rock
Label: Sire

1. The Good, the Bad, and the Ugly (1:49)
  2. Durango 95 (0:48)
  3. Teenage Lobotomy (1:32)
  4. Psycho Therapy (1:57)
  5. Blitzkrieg Bop (1:36)
  6. Do You Remember Rock'N'Roll Radio? (3:00)
  7. I Believe in Miracles (2:51)
  8. Gimme Gimme Shock Treatment (1:13)
  9. Rock'N'Roll High School (1:51)
  10. I Wanna Be Sedated (2:07)
  11. The KKK Took My Baby Away (2:08)
  12. I Wanna Live (2:17)
  13. My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes to Bitburg) (2:51)
  14. Too Tough to Die (2:14)
  15. Sheena Is a Punk Rocker (1:46)
  16. Rockaway Beach (1:31)
  17. Pet Sematary (2:57)
  18. Don't Bust My Chops (2:18)
  19. Palisades Park (1:53)
  20. Mama's Boy (1:56)
  21. Animal Boy (1:58)
  22. Wart Hog (1:33)
  23. Surfin' Bird (2:33)
  24. Cretin Hop (1:25)
  25. I Don't Wanna Walk Around with You (1:12)
  26. Today Your Love, Tomorrow the World (1:39)
  27. Pinhead (1:55)
  28. Somebody Put Something in My Drink (2:35)
  29. Beat on the Brat (2:13)
  30. Judy Is a Punk (1:07)
  31. Chinese Rocks (2:01)
  32. Love Kills (1:54)
  33. Ignorance Is Bliss (2:34)
  34. I Just Wanna Have Something to Do * (2:15)
  35. Havana Affair * (1:21)
  36. I Don't Wanna Go Down to the Basement * (2:00)
Deze heb ik samen met de laatste vier albums (Brain Drain, Acid Eaters, Mondo Bizarro en Adios Amigos) in een 3-disc verpakking, getiteld Ramones-The Chrysalis Years.
Voor deze live-cd, niets minder dan de volle vijf.

"Someone asked Johnny Ramone once why the songs were so short. He said they were actually fairly long songs, played very very quickly."

Gotta love those guys

avatar van Stoner Rocker
Deze CD bewijst werkelijk dat er bands bestaan die live veel beter zijn dat op de studio plaat. Teenage Lobotomy, Rock 'N' Roll Highschool en vooral Beat On The Brat klinken zoveel keer beter op Loco Live. Ben je van plan een Ramones verzamel album kopen? Haal dan deze!

Helemaal eens met de man boven mij. De studioplaten zijn leuk, maar live gaat alles in mach 3, en komt het zoveel beter tot zijn recht. En met een setlist als deze kan het al helemaal niet meer stuk.

avatar van wil-ly
Er is ook een fantastische dvd met live concerten van 1974 tot 1996. Kan er geen genoeg van krijgen. Eigenlijk zijn de concerten uit de vroege jaren beter. Een optreden bijvoorbeeld voor de Duitse televisie. Je ziet dat de Ramones opgewonden op het podium staan. En Joey die moet lachen als hij Blitzkrieg Bob aangekondigt. In de late jaren wordt het toch wat meer routine maar nog steeds goed natuurlijk.

avatar van songrobber
Ik ben het met wil-ly eens (hierboven).Denk zelf dat hij de RAW DVD bedoelt.Heb ik ook en daarom vind ik It's Alive ook beter, dan deze latere Live CD.De live concerten en ook albums zijn in hun vroegere jaren net even "frisser" en daardoor beter.

3,5 ster tegen It's Alive 5 sterren.

avatar van deedee
Ten tijde van it's Alive zou Loco Live een dubbel CD geweest zijn, omdat het toen 2* zo langzaam ging. En dat was eigenlijk al topsnelheid. Grote voordeel van It's Alive is dat DeeDee (god hebbe zijn ziel) er nog bij was. Dat merk je vooral in de 2e stem. DeeDee was zeer speciaal, terwijl CJ zeer gewoontjes is.

Daarom It's Alive 5* en Loco Live 4.5*. We're Outta Here! 5*, omdat DeeDee mee doet op 1 nummer. Hij is weliswaar de tekst vergeten, maar dat vergeven we hem graag.

PriestMaiden
Goed live album van de Ramones maar It's Alive wordt toch niet overtroffen.

Ondanks ze meestal maar een uur speelden kon je van Ramones nooit zeggen dat het aanbod van nummers minimaal was.

avatar van ricardo
Prachtig rauw live album van The Ramones, en beter dan de studio versies.

Animal Boy .

avatar van ricardo
Dat ze voor ieder nummer steeds one two tree four moeten roepen begint me op den duur echt de keel uit te hangen. Net of ze met een generale bezig zijn ofzo. Ik moet zeggen dat ik dit album wel erg veel gedraaid heb de laatste tijd. Misschien was dat iets teveel van het goede. Zal hem een tijdje aan de kant leggen en zien wat ik er na 3 maand van vind. Ook klinken de gitaarriffs wat simpel om het vaak te beluisteren.

Mooi voor af en toe, maar als je het gaat grijsdraaien, ben ik bang dat je het echt nooit weer hoeft te horen.

avatar van Oldfart
...humor en handelsmerk tegelijk

avatar van ricardo
Dat geloof ik direct dat dat zo is. In de eerste draaibeurten vond ik het ook niet erg en zelfs leuk, maar na vele draaibeurten begon me dat juist de keel uit te hangen. Nietemin een erg goed live album met een goede geluidskwaliteit en de enorme energie die deze band live had destijds. Eigenlijk is dit album wel een must voor mensen die van live albums en van harde gitaren houden. Motorhead is al jaren favo voor mij, maar als ik daar de live albums teveel van ga draaien heb ik het op den duur ook allemaal wel weer gehoord. Dit is wel een beetje te vergelijken met Motorhead als live band. Alleen is Motorhead nog net iets harder en indrukwekkender vind ik.

Wat It's Alive is voor Ramones is No Sleep T'ill Hammersmith voor Motorhead. En wat deze voor Ramones is, is Everything Louder Than Everyone Else voor Motorhead. Alle 4 geweldige live platen die je gewoon moet hebben als je van moddervette rock & roll houd.

Rijnes
Wat een plaat, tempo hebben ze 'r in ieder geval goed inzitten!

avatar van ricardo
Pracht album inderdaad, die wat sneller klinkt als Alive. Ik beluister deze om die reden dan ook liever dan Alive. Ik weet dat Alive een klassieker is, maar deze spreekt mij gewoon nog meer aan.

avatar van EttaJamesBrown
Het op een na beste live-album ooit!

avatar van Rudi S
EttaJamesBrown schreef:
Het op een na beste live-album ooit!

1979

avatar van AOVV
Strakke live-plaat van Ramones, opgenomen in 1991 tijdens een concert in Barcelona. 32 songs worden er doorgejaagd in een uur, voorafgegaan door de iconische themesong van The Good, the Bad and the Ugly van Sergio Leone (de muziek is uiteraard van Morricone).

De line-up bestaat uit twee oudgedienden, Johnny & Joey Ramone, drummer Marky Ramone en bassist C.J. Ramone, twee personeelswijzigingen dus t.o.v. die andere geweldige live-plaat, It's Alive. Dat drukt de pret echter geenszins, de band speelt een intense set, de energie is zelfs door de speakers heen voelbaar. Wat had ik deze gasten toch graag live mogen aanschouwen!

4 sterren

avatar van rudiger
1,0
Wat een spijtschijf is dit zeg , heb hem bij nummer 12 ofzo eruit gegooid . Klinkt allemaal hetzelfde ,, eigenlijk staat er maar 1 nummer op . Dan dat vervelende 1,2,3,4, hoedje van hoedje van voor ieder kort nummer , vreselijk . Dat 1234 duurt nog langer dan het nummer zelf . Blitzkrieg Pop en Highschool vind ik prima nummers maar niet op deze schijf . 1 ster .