Kryoniks van Henrik B begint speciaal met Russisch gepraat. Ik dacht door de titel van het nummer uit de film Stalker, maar dat blijkt niet zo te zijn. Vanaf het moment dat de eerste melodie z'n intree doet krijg je wel de rust van geest toegereikt die het hoofdpersonage uit de film vindt op zijn plek in de natuur. Een fantastisch geluid heeft de melodie en het is ook een zalig nummer.
Elektronic Kry schetst ook een mooie en ontspannen sfeer. Het had alleen beter niet na Stalker gezet kunnen worden. Daardoor komt het in het begin van het nummer niet echt uit de verf voor mij. Wat verder in het nummer zit ik er wel in en beginnen bepaalde hoge kriegelende digitale geluiden speciaal te werken in combinatie met de aanwezige ambientmelodie.
Met Mourning switchen we over naar een brandend vuur dat gedurende het hele nummer door zal knisperen. Dit houdt goed warm terwijl de melodieën huilend en koel zijn. Een flinke dosis emotie zit achter de geprogrammeerde melodieën.
Met Drifting (Part 1) wordt daarna het water ingedoken. En ook lekker diep. Subtiele ambientnoten, waarvan er één op het kenmerkende geluid van een onderzeeboot lijkt, staan er heel goed bij. Mooie, mooie ambient. Met dit nummer ben ik ongetwijveld in slaap weggedoezeld toen ik het een paar keer 's nachts op de koptelefoon in bed luisterde
Wat volgt is een nummer met mooie geluiden in hoge en lage frequentie. Hoog wat minuscule snelle twinkelende bliepjes en laag een psychedelisch zagend geluid en een basis ambientnoot welke het hele nummer doorstroomt. Er is een mysterieuze spanning door te ervaren. Als de melodie halverwege inkomt lijkt het een heel nachtelijk nummer te zijn, waarin de hoge twinkelingen als sterren aan de hemel zijn. Erg mooi wordt het.
Mirrors is een wat korter nummer voor deze cd. Het bevat een prachtige melodie, hoe open en positief klinkt die. Past erg bij de natuur.
Drifting (Part 2) is net als Drifting (Part 1) een diep onderdompelend nummer. Je bevindt je weer onder water. Het geluid is daar anders. Schelle geluiden komen vervormt uit de enorme dieptes om je heen, het is erg vredig. Heel aangename subtiele hoge nootjes hoor je zachtjes. Hoe Sereen
Deep and Blue is een nummer dat een beetje langs me heengaat na uit de dieptes te komen van het vorige nummer. Mooi en vredig, maar te kort om uitwerking te vinden en op te vallen.
Birth begint met krakelende noise. Het beweegt, het groeit, het is organisch en gaat een eigen leven leiden. Eerst in het donker. Dan komt zachtjes een melodie... en even later nog één. En zo begint dit nummer zich te ontpoppen en te ontpoppen tot een prachtige afsluiter van dit zalige album
Waarschijnlijk heeft deze afsluiter (door de krakelende noise) voor wat onrust gezorgd tijdens mijn slaapsessies. Maar wel de onrust die ik nodig had om net m'n koptelefoon nog even af te zetten nadat het af was. Ik herinner me namelijk een duidelijk punt waarbij ik wist dat het af was, waarna ik met moeite de kracht bijéén raapte om de koptelefoon af te doen en naast m'n bed te leggen
4,5* erg bedankt voor de extra aanbeveling brooklyn