Kosmischer Läufer - The Secret Cosmic Music of the East German Olympic Program 1972-83: Volume One (2013)

Duitsland
Electronic
Label: Unknown Capability

1. Zeit zum Laufen 156 (2:56)
  2. Sandtrommel (6:26)
  3. Die Lange Gerade (13:07)
  4. Tonband Laufspur (6:32)
  5. Ein Merkwürdiger Anschlag (2:49)
avatar van Svendra
Deze muziek is tientallen jaren geleden gecomponeerd door Martin Zeichnete in opdracht van de DDR als trainingsmuziek voor atleten van de Olympische ploeg. Op de site staat: "This program should allow the average runner to complete a 5 kilometre run at a reasonable pace. Included are 3 minute warmup and warm down pieces." Zeichnete was geïnspireerd door onder andere Kraftwerk en Neu!

Fantastisch verhaal. En helaas te mooi om waar te zijn ...
Maar het is wel leuke Krautrock, inderdaad in de stijl van de jaren '70.

avatar van Svendra
De muziek is 'Curated & Mixed' door een Schot, Drew McFadyen, die met een landgenoot op hetzelfde obscure label dit elektropop album heeft uitgebracht. Jaja.

avatar van Cellulord
Te beluisteren op bandcamp.