King T - Thy Kingdome Come (2002)

Alternatieve titel: The Kingdome Come

Label: ZYX

1. Intro (1:09)

met Ice T

2. Speak on It (3:30)
  3. Stay Down (4:12)
  4. Skweez Ya Ballz (3:58)

met Baby's

5. Monay (4:14)

met Dr. Dre

6. Da'Kron (4:28)
  7. Big Boyz (3:12)

met Too $hort

8. Let's Make A.V. (4:52)

met DJ Quik, Frost en El de Barge

9. Tha Game (It's Ruff) (5:27)

met Playa Hamm

10. Reel Raw (4:01)

met Killa Ben

11. 2 G's from Compton (4:16)

met MC Ren

12. Shake da Spot (3:46)

met Shaquille O' Neill

13. 6 N'Na Moe'Nin (3:07)

met Dawn Robinson

14. Step on By (5:14)

met Dr. Dre, RC en Crystal

15. Big Ballin (Playin' 2 Win) (5:04)

met RC

16. Where's T (3:17)

met Dr. Dre

17. Nuthin Has Changed (3:38)

met Kool G Rap

18. The Original (4:33)

met Who's Who

eazyfan
lijkt nice maar nergens te vinden.

Al bij Fame gekeken?

avatar van P Jay
eazyfan schreef:
lijkt nice maar nergens te vinden.

Heb die in Gent nog in de Fnac gevonden

Maar niet zo'n super album eigenlijk...

Mezelf
Damn "Let's Make a V" swingt de pan uit...echt zo'n DJ Quik party-beat.

Maar heeft iemand de volledige versie van Big Boyz met Too $hort? Ik heb namelijk de cd gekocht, maar ik heb de versie die 3:12 duurt (wat hierboven ook staat in de lijst) maar op het eind wordt het stuk van Too $hort weg gefaded...

avatar van P Jay
Mezelf schreef:

Ik heb de cd ook origineel en heb net hetzelfde probleem, erg merkwaardig.

Verder vind ik deze cd niet speciaal. Eigenlijk is er weinig mis met dit album: de beats zijn allemaal vrij goed uitgevoerde G-funk-achtige beats met veel diepe West Coast bassen en funky samples en dito gezang tussendoor. Een flauwe herhalingsoefening van Dr. Dre ten tijde van "2001".
De teksten zijn standaard gangsta, weinig écht op aan te merken (en ik heb dan ook nog een zwak voor King T's stem en flow). Maar het grote probleem is dat het nergens opvalt, daarvoor is het té gewoon en te veel op automatische piloot.

Als de beste G-Funk albums kwaliteitsvolle handgemaakte meubelstukken zijn, is dit album een prefab IKEA-meubel: op 't eerste zicht mooi en goedkoop maar niet echt lang houdbaar en zonder pit gemaakt. Dit is voor mij dan ook ideale achtergrondmuziek want formeel gezien zijn de beats lekker en King T's flow ook maar zodra je aandachtig luistert naar de liedjes wordt het vrij snel best saai.

Niet moeilijk ook met zo'n lange tracklist. Maar uiteraard zijn hier enkele hoogtepunten: 2 G's From Compton met MC Ren is erg leuk, Stay Down, Skweez Ya Ballz, Monay, Big Boyz en Let's Make a V vallen zeker niet door de mand. De andere nummers zijn eerder een zoveelste imitatie qua concept van de hoogtepunten hier en andere Dre-gerelateerde projecten.

avatar van KILLERBEE99
Leuk album!

avatar van thomzi50
Dit album is toch eigenlijk in 2002 verschenen? (Al was het in 1998 al af en al gerecenseerd in The Source.)

avatar van Jordy
Grappig, kende dit helemaal niet. Leuk om te zien waar Dre mee bezig was in het begin van de Aftermath tijd. Lijkt een goede keuze om dit niet uit te brengen (in 1998) en te wachten op wat meer aansprekende muziek/namen om z'n label van de grond te krijgen.