Mayra Andrade - Lovely Difficult (2013)

Cuba

10. Trés Mininu
  11. Téra Lonji
  12. Simplement
  13. Meu Farol
Kaapverdië Cuba, Duitsland Frankrijk Engeland, Brazilië, Portugal, Mayra Andrade heeft daar allemaal gewoond en hierdoor spreekt ze ook haar talen. Dat is ook te merken op de 4e plaat van deze zangers, ze wisselt Engels, Frans en Kaapverdiaans en Portugees met gemak af. Ook de muziek is zeer afwisselend of ze heel wat stijlen en invloeden heeft geprobeerd te verwerken in deze cd. Haar stem is de verbindende factor waarin allerlei invloeden te horen zijn. Chanson, fado creools. Het is op zijn tijd een heerlijk lome zomerse plaat en zo nu en dan komt er wat meer pit. Een feest om te luisteren en iedere keer wat nieuws te ontdekken. Een Franse recensent noemt als vergelijking Yale Naïm (die ken ik toevallig) en verder voor mij onbekende artiesten als Piers Faccini, Tété, Benjamin Bioly en Hugh Coltman. Misschien dat mensen deze artiesten wel kennen en toch iets vn deze zangers gaan beluisteren.
1 november 2018 komt ze naar Rotterdam (Lantaren/Vensters) voor een concert.