Chastain - Mystery of Illusion (1985)

Label: Shrapnel

1. Black Knight (3:21)
  2. When the Battle's Over (3:42)
  3. Mystery of Illusion (4:31)
  4. I've Seen Tomorrow (3:01)
  5. Endlessly (3:25)
  6. I Fear No Evil (4:37)
  7. Night of the Gods (5:09)
  8. We Shall Overcome (3:53)
  9. The Wind of Change (5:17)
Joy
redelijk debuut, echte debuut kwam met ruler of the wasteland

ijzersterke metal plaat met stuk voor stuk krakers van nummers

geweldige zangers - leather leone - met een stem waar je bang van wordt, zwaar en krachtig

avatar van Rinus
Het eerste album waarop David T. Chastain zich deed gelden. Deze band, naar hem zelf genoemd, was 1 van de eerste projecten, waarin hij participeerde. Zangeres was Leather Leone, die een geweldig strot had, rauw en veel volume. Zij is echter na het maken van verschillende albums met o.a. Chastain in de vergetelheid verdwenen.

Al met al een prima debuut, wat een beetje ondergesneeuwd raakte door al de andere releases in die tijd.

In Nederland kwam deze plaat oorspronkelijk uit op Roadrunner.

avatar van notsub
Leuke combinatie van een ruige vrouwelijke strot en een gitaarvirtuoos. De muziek is niet verkeerd, maar wel wat gedateerd met van die erg aanwezige drums erin. De meeste songs zijn krachtig van opzet, soms is er ruimte voor wat sfeer. Qua tekst en hoes doet het ook al wat ouderwets aan, maar toen kon het allemaal nog. De opvolger Ruler Of The Wasteland is beter.

Orklord
Aardig debuut. Goede zangeres, maar later komt beter! Toch de moeite waard om te beluisteren

avatar van Kronos
Joy schreef:
redelijk debuut, echte debuut kwam met ruler of the wasteland

Vreemde redenering. Jij vindt deze niet zo goed dus het is geen echt debuut?

Dat vond ik idd (je reageert op een bericht uit 2006 - das al ff geleje ) en ik was blijkbaar niet de enige

Chastain - Ruler of the Wasteland (1986)

avatar van Kronos
Ah, dat was nog een bericht van voor Joy zich liet ombouwen tot Malle.

Dat je de opvolger beter vind is niks bijzonder. Maar ik snap je redenering (of wijze van spreken?) niet. Een debuut is toch gewoon het eerste album en heeft niks te maken met hoe goed iemand het vindt.

avatar van Von Helsing
Ik wil niet zeggen dat het een ijzersterk debuut is maar als geheel klinky het toch wel goed. Het gitaarwerk in combinatie met de rauwe stem van Leather leone kan men dit debuut toch blind aanschaffen, mits men van Hardrock/Heavy Metal houdt die in 1984 is verschenen (ik kan mij zo voorstellen dat het voor de jongere fan wat gedateerd overkomt). Ieder tijdperk heeft zo zijn eigen geluiden en productie, gedateerd bestaat voor mij niet. Muziek is meestal niet gemaakt om 30 jaar later nog fris en fruitig te klinken.