Groundation - A Miracle (2014)

Reggae
Label: Soulbeats

1. Riddim Hold Dem (6:20)
  2. Defender of Beauty (5:36)

met Marcia Griffiths

3. Free Rider (5:10)
  4. Gone a Cemetery (4:31)
  5. Liberation Call (3:55)
  6. A Miracle (7:50)

met Judy Mowatt

7. Hold Your Head Up (4:35)
  8. Jah Defend the Music (5:29)
  9. Born Again (6:30)
  10. Cupid's Arrow (4:53)
avatar van sheep67
Groundation - Gone a Cemetery (2014)

Track van het album The Miracle dat over 2 weken verschijnt. Klinkt weer als vanouds. Eindelijk een echte reggae-band die niet overgaat op dancehall-achtige nummers. Het is haast uniek te noemen!
Groundation is wat mij betreft de allerbeste rootsreggae band van de afgelopen jaren.

avatar van Metalhead99
Die eerste track klinkt weer erg goed. Helaas had ik de live stream gemist. Ik heb ze een paar jaar geleden eens live aan het werk gezien en ook dan zijn ze erg goed.

avatar van sheep67
Je heb er niet veel aan gemist of je moet van akoestische reggae houden. Dacht een "echt" optreden en ook nog een vertraging van een half uur.

Hun nieuwe album is dus vandaag uitgekomen en de eerste klanken schallen hier de huiskamer al in. Zou later een verslagje uitbrengen maar tot nu toe klinkt het weer als vanouds.

avatar van Metalhead99
Inmiddels weer een aantal keren beluisterd en ik moet zeggen dat ik ervan onder de indruk ben.
Opvallend veel vrouwelijke bijdrages voor een Groundation plaat. Meestal is het Stafford die toch wel het "middelpunt" is qua zang, maar hier wijkt hij vaak voor de vocale bijdrages van Marcia Griffiths, Judy Mowatt en volgens mij hebben ze nog meer zangeressen gebruikt voor andere nummers.
Met name het titelnummer is prachtig: heerlijk relaxte reggae beat en mooi uitgesponnen. Daarnaast heeft Judy Mowatt nog een dijk van een stem. Wat een geweldige zangeres is zij zeg!
Wederom een prachtige ode aan de hoogtijdagen van de reggae. Groundation gaat door met laten horen wat er nou zo mooi is aan reggae muziek.

avatar van sheep67
Helemaal met je eens! De vrouwelijke vocalen zijn wonderschoon. Heerlijk! Maar wat wil je ook met twee leden van The I-Trees! Judy en Marcia. Groundation komt qua niveau naast Black Uhuru en The Wailers wat mij betreft. Echte roots-reggae zoals we vroeger gewend waren en niet die herrie en geschreeuw van zogenaamde vertakkingen van de reggae (ragga/dance-hall) Samen met Matisyahu is Groundation veruit mijn favoriete reggae-groep sinds de tijden van de zojuist genoemde bands. Zanger Stafford brengt met overtuiging zijn boodschap die altijd in deze muziek verpakt zit. Topper!

Ik heb gisteren Groundation voor de 1ste keer live mogen zien in De AB Brussel. moet toch zeggen dat ze live een beetje tegenvielen. Op CD vind ik ze super, maar live komen die tempowisselingen en versierinkjes toch niet zo goed uit de verf.

avatar van Madjack71
Gisteren geluisterd op vinyl. Door het op dubbelaar uit te brengen komt het geluid nog beter uit de verf. Transparant, gelaagd en goed geproduceerd. Dat i.c.m. prima composities, sterke teksten en uitvoering, maakt dat dit wellicht het beste album van Groundation tot nu toe is. Vooral het nummer Defender of Beauty brengt dit allemaal samen.