Man Man - Six Demon Bag (2006)

Label: Ace Fu

1. Feathers (2:08)
  2. Engrish Bwudd (3:34)
  3. Banana Ghost (2:54)
  4. Young Einstein on the Beach (0:59)
  5. Skin Tension (3:46)
  6. Black Mission Goggles (5:00)
  7. Hot Bat (1:26)
  8. Push the Eagle's Stomach (3:40)
  9. Spider Cider (3:05)
  10. Van Helsing Boombox (3:44)
  11. Tunneling Through the Guy (5:25)
  12. Fishstick Gumbo (0:04)
  13. Ice Dogs (4:45)
Ja hoor: ik heb weer een album ontdekt waar ik stijl van achterover sla.
Tom Waits (Rain Dogs) is een referentie die veel genoemd is inmiddels, en dat klopt ten dele. En ach we willen weten in welke richting we moeten denken, dus vooruit dan maar.
Het maakt mij ook allemaal niet uit: ik vind dit helemaal te gek. Dit is ook zo'n album waar Arcade Fire liefhebbers misschien ook wel wat mee kunnen (alhoewel..........dit is veel gekker ).

Man man wat een cd (om maar eens flauw af te sluiten).

Mijn nieuwe (voorlopige?) nummer 1 over 2006 heeft zich zojuist gemeld.

avatar van Justinx
Het is inderdaad een aller aardigst album. Waar ik vooral van achterover sla is zijn aparte stem. Hij heeft een hele vreemde stem, erg mooi in zekere zin hoor. Doet mij een beetje denken aan die hond Rolf van de Muppets die altijd achter die piano zit. .

avatar van T.O.
Dat moet ik horen! Rolf

Ik ben zelf niet zo'n liefhebber van Man Man. Sommige nummers zijn wel aardig, maar ik vind hun stijl al snel gaan vervelen. Platenzaken dienen dit album onder te brengen in de categorie "piratenmuziek met een houdbaarheidsdatum".

Justinx schreef:

Ik weet nu (naast de piratenmuziek van bubbachups) een beter referentiekader: Tom Waits & de Muppets
En die houdbaarheidsdatum? Ach, dat moet de praktijk maar uitwijzen.
Ik snap wel wat bubba hier mee wil zeggen. Mijn enthousiasme is nu ook erg groot, en heel vaak blijken dit soort albums in de loop der tijd veel glans te verliezen.
In dat geval kunnen er altijd glitters weggehaald worden en eindigt dit niet in de top 10 over dit jaar.
Voorlopig vermaak ik me er in elk geval uitstekend mee en probeer ik ervoor te waken dit dood te draaien.

1,0
Vanmiddag dankzij Aero 1 nummer gehoord van dit album. Het nummer Van Helsing Boombox. Vind ik erg goed klinken! Vergelijking met Arcade Fire is snel gemaakt idd. Vind het nr ook erg folky. Erg benieuwd naar de rest van dit album!

Vanaf het eerste moment dat ik deze plaat hoorde was ik al onder de indruk. Captain Beefheart meets Architecture In Helsinki

Ik heb me niet helemaal aan mijn belofte gehouden om te matigen met dit album, integendeel: ik draai het volop en kan er nog steeds enorm van genieten (Muppets of niet ).
Jammer dat niet meer mensen dit opgepikt hebben tot nu toe.

avatar van Martin Visser
aERodynamIC schreef:
Jammer dat niet meer mensen dit opgepikt hebben tot nu toe.

Ik ben druk bezig. Heb net de eerste paar nummers geluisterd onderweg naar mijn werk. Wat een maf gedoe zeg, maar voor een nummer of zes zeer onderhoudend. Hoe dichter de sfeer bij Tom Waits kruipt hoe beter ik het vind. Zal eens zien hoe het eindoordeel uitpakt na vaker draaien.

avatar van Petterson
Lang geleden dat een album mij bij het eerste nummer al deed glimlachen

bubbachups schreef:
Yeah!

bubbachups schreef:
Rond oktober/november komen ze naar Europa, waarschijnlijk ook NL.

Inderdaad al bevestigd: Doornroosje, Nijmegen (2 november), Rotown Rotterdam (5 november) en volgens mij ook Amsterdam en Groningen

Toine Rorije
Niet echt muziek die me direct aanspreekt, maar je wordt tijdens het luisteren eigenlijk gedwongen het serieus te nemen doordat het allemaal wel heel behoorlijk in elkaar steekt. En het is ook gewoon een goed album. Een 3,5 dus

musicfriek schreef:
Erg benieuwd naar de rest van dit album!

Ahum, dus niet meer..

Afschuwelijk slechte cd dit. Een hoop herrie, chaotisch en een hoop geschreeuw, nee sorry, kan dit niet echt waarderen. Verdiend niet meer dan 0,5 ster.

Voor mij is dit de plaat van het jaar. Ja, zelfs Joanna Newsom moet het afleggen tegen dit monster. Een monster vol verrassende wendingen. Waar het eerste nummer Feathers een zeemansliedje is, komen in Engwish Bwudd opeens cartoonfiguurtjes om de hoek kijken. Young Einstein On The Beach is een volkomen gestoord stampnummer en Van Helsing Boombox is vervolgens weer een ontzettend lekker poppy nummer. Afwisseling genoeg en voor elk wat wils, als je maar van ietwat gestoorde muziek houdt. Aan de livefilmpjes op youtube te zien en als ik het zo lees in de reviews her en der, dan is Man Man één van de meest opwindende live-acts van dit moment. Te zien op de volgende podia:

27 oktober De Piek, Vlissingen
5 november Rotown, Rotterdam
8 november Vera, Groningen
9 november Petrol/Breekmolen, Antwerpen
10 november Ekko, Utrecht

Ik ben er in elk geval bij in Doornroosje en in Vera. Tot dan!

Ik heb dit album ook maar in mijn top 10 gezet.
Mensen, hoe kan het dat dit album maar 3,33 scoort?

1,0
Omdat er mensen zijn die 1 ster aan dit album hebben gegeven?

Dus toch meer dan de beloofde 0,5 sterren

Gister live gezien in Doornroosje, wat een energie! Heeeerlijk om naar te kijken. Volgende week in Vera nog een keer!

avatar van Petterson
Gister de clip gezien van Engrish Bwudd, past goed bij de muziek, compleet gestoord .

avatar van Paap_Floyd
Engrish Bwudd is wel mijn favoriet. Wat een leuk album.

avatar van Paap_Floyd
Paap_Floyd schreef:
Engrish Bwudd is wel mijn favoriet. Wat een leuk album.

Nu al verhoogd! Dit is te leuk!

avatar van Reint
Fli-Fla-Flow-Flow, I smell the blood of an English man!

Gaaaaf album!

avatar van Paalhaas
Lekker groteske over-the-top nonsens die mij erg kan bekoren. Dit is gewoon een erg lekker plaatje voor als je even in een dipje zit en er nodig op gewezen dient te worden dat het allemaal wel meevalt. Ik begin met 3,5/5.

Nu weet ik eindelijk waar de titel Young Einstein On The Beach vandaan komt: http://www.musicmeter.nl/album/73680

avatar van ronnievb
Ik kon deze schreeuwerige plaat absoluut niet waarderen en ik denk dat ik de opvolger dan ook maar mooi in de schappen laat.

avatar van blonde redhead
Deze plaat is gister aangeschaft tijdens het concert. Eigenlijk al met in mijn achterhoofd dat hij wel eens erg zou kunnen tegenvallen. Maar ookal blijft het live natuurlijk een totaal andere ervaring valt het mij totaal niet tegen. Heerlijke gekte waarbij niet vergeten wordt om interessante nummers te schrijven. 4*

avatar van Masimo
Fishstick Gumbo