Chihei Hatakeyama - Minima Moralia (2006)

Japan
Electronic
Label: Kranky

1. Bonfire on the Field (8:13)
  2. Swaying Curtain in the Window (8:25)
  3. Starlight Reflecting on the Surface of the River (7:00)
  4. Towards a Tranquil Marsh (4:46)
  5. Granular Haze (7:21)
  6. Inside of the Pocket (4:31)
  7. Beside a Well (11:29)
Sietse
Nog zo'n album die op de lijst "te kopen" gaat.

Dit is wederom zo'n mooi album uitgekomen op Kranky. Zeer minimale ambient muziek. Je zou kunnen denken aan een Stars of the Lid meets Pan American. Niet veel nieuws onder de zon, maar toch weer net ff iets anders waardoor het toch weer tot mij weet te spreken.

Van die muziek die je op zet in de trein en dan gewoon de wereld aan je voorbij laten gaan.

Heerlijk...

start punt 4.

hierover waarschijnlijk later nog meer.

prachtig begin!

avatar van Gyzzz
Inderdaad weinig nieuws -het deed mij sterk denken aan bijvoorbeeld Keith Fullerton Whitman- maar binnen het type ambient dat mij aanspreekt zijn vrij minimale verschillen voor mij meestal genoeg en dat geldt ook hier.

Hele frisse, luchtige muziek, met een evenwichtige samenhang waardoor geen enkel nummer uit de toon valt of minder is dan de anderen.
'De wereld aan je voorbij laten gaan' is inderdaad een uitspraak die hier goed bij past.

4* met kans op meer.

Sietse
nog maar eens een keer opgezet en blijf erbij, het is een mooi album

Naast de genoemde artiesten in mijn eerste post komt bij mij ook nog geregeld Tape (Opera, Milieu) bij mij op.
Minimaal Electronisch meets akoestisch (gitaar)

avatar van we tigers
mooi album om bij weg te dromen. Ik ben de laatste tijd een ontzettende sucker voor trage zweefmuziek en ook deze gaat er weer ontzettend lekker in, zeg.