Linda Ronstadt - Canciones de Mi Padre (1987)

Folk / Wereld
Label: Asylum

1. Por un Amor (2:56)
  2. Los Laureles (2:24)
  3. Hay Unos Ojos (2:43)
  4. La Cigarra (3:45)
  5. Tu Solo Tu (3:08)
  6. Y Andale (2:33)
  7. Rogaciano el Huapaguero (3:00)
  8. La Charreada (3:41)
  9. Dos Arbolitos (2:32)
  10. Corrido de Cananea (3:26)
  11. La Barca de Guaymas (3:24)
  12. La Calandria (3:00)
  13. El Sol Que Tu Eres (2:54)
Mooie cd waar Linda Ronstadt terug gaat naar haar roots.
(ze is half-Mexicaans).
Prachtige Mexicaanse muziek met echte Zuid-Amerikaanse klasiekers zoals ''Por un amor".
Mooi album met veel akoestische gitaren en blaasinstrumenten .
Heel afwisselend , zeker als je haar country albums gewend bent.

EVANSHEWSON
Voor wie Linda Ronstadt dus mooie Mexicaanse liederen hoort aanheffen. Niet voor iedereen, dat kan ik me best voorstellen.
En niet voor elke dag, ook al hou ik ervan.

Prachtige stem, die Linda!

4 sterren. ****

avatar van Flipper
Voor wanneer je een keur Mexicaans hebt gekookt.

Zeer sfeervolle CD waarin je kunt horen dat de Rontadts een hele muzikale familie zijn, met Linda in de spits.

avatar van George
Don Henley schreef:
Mooie cd waar Linda Ronstadt terug gaat naar haar roots.
(ze is half-Mexicaans).
Mooi album met veel akoestische gitaren en blaasinstrumenten .
Heel afwisselend.

Dit heel oude bericht naar voren gehaald. Omdat ik het er zo mee eens ben.
Bovendien is het momenteel prachtig weer in Nederland.

Father McKenzie
Een lekker Mexicaans getint plaatje, het zal té lang verborgen in mijn platenkast en kijk, ik kreeg het terug in handen, omdat ik nu eenmaal op zoek ben naar Mexicaans getinte plaatjes, ik zit in die mood en dit is zo'n mooie plaat, bijzonder sfeervol, ik spreek geen Spaans dus moet ik heb puur van het sfeertje hebben, en sfeervol is deze ab-so-luut en joepie 17 mensen kennen deze plaat en hebben die ook beoordeeld. Leuk dat niet alle users enkel rap, hip-hop of heavy metal luisteren, joepie!

ja hoor, deze is leuk !

avatar van henk01
Even onder de aandacht brengen

avatar van NewYorkCityLight
Misschien dat je er beter een leuk stukje over kan schrijven?

avatar van henk01
Ben niet zo'n schrijver, meer een luisteraar.
Dit is gewoon een heerlijk sfeervol plaatje. Daar komt bij dat Linda een geweldige zangeres is.

avatar van E-Clect-Eddy
Ik ken de meeste nummers van dit album maar dan uitgevoerd door anderen, voornamelijk Mexicaanse artiesten, het zijn hun klassiekers / evergreens.

Geen van deze zal mijn favoriet worden maar het zijn prima uitvoeringen en ze zingt prima en is een mooi gebaar dat ze aandacht geeft aan de roots van de VS, de meeste mensen vergeten of weten niet dat grote delen daarvan ooit bij Mexico hoorde.

avatar van goldendream
Na de 3 crooneralbums volgen 4 Mexicaanse albums. Gedurfde en bewonderenswaardige zet, natuurlijk goed gezongen, maar neen, die albums bevallen me ook niet.