Lichens - The Psychic Nature of Being (2005)

Electronic
Label: Kranky

1. Kirilian Auras (11:33)
  2. Shore Line Scoring (9:45)
  3. You Are Excrement If You Can Turn Yourself into Gold (20:42)
Sietse
toch dat halfje erbij, want verdomme wat is dit een lekkere plaat

Daarstraks weer op de platenspeler gelegd en het is toch echt wel een bijzonder ding wat deze meneer hier neer zet.
Combinatie van drones (uit vocalen en gitaar) met folk elementen waardoor het heel fijn wegluisterd.

Aanrader.

avatar van Jazper
Dit is toch iedere keer dat ik het luister weer wauw.
Schitterende vanzelfsprekende melodieën met dat o zo mooie rauwe gitaargeluid. Drones die zorgen voor een haast bezwerend (noem je dat zo?) sfeertje. Misschien moet dat laatste halfje er toch maar eens bij

avatar van Tha)Sven
Ik ben het helemaal eens met de heren boven mij, prachtige drones. Voor alle liefhebbers van drones (en ambient ook wel) een must!

avatar van trebremmit
Heeft het vinyl dezelfde cover als hier staat afgebeeld? Bij holymountain staat namelijk een andere cover.

Sietse
vinyl heeft een andere hoes inderdaad.
Een die ik persoonlijk toch wel iets mooier vind dan die van de cd (al is het nog niet heel erg bijzonder).

avatar van trebremmit
Ok, bedankt, ik denk wel dat ik hem bestel, heerlijke plaat dit, kostte wel wat tijd maar waardeer het steeds meer.

ja, lekker heh

avatar van trebremmit
In Februari treed deze man op in Utrecht in het voorprogramma van OM. Heb deze plaat verhoogt naar 4,5, bijzonder mooi wat hier gedaan wordt.

Sietse
ohh, dank voor de tip. Ga ik in de gaten houden...Om leuk...Lichens MOET IK ZIEN

Live was het ieder geval best indrukwekkend, maar de meningen waar verbeeld in de zaal.

avatar van popstranger
Bezwerende muziek, knap hoe de stem hier ook een instrument wordt en bijdraagt aan het geheel. De combinatie folk en drones pakt goed uit.

avatar van kobe bryant fan
popstranger schreef:

Zeker Natural Snow Buildings eens checken dan.

avatar van popstranger
Ken ik 2 albums van en zijn beiden goed bevonden