Ian Hunter - The Artful Dodger (1996)

Label: PolyGram

1. Too Much (4:44)
  2. Now Is the Time (4:54)
  3. Something to Believe In (5:46)
  4. Resurrection Mary (6:12)
  5. Walk on Water (3:51)
  6. 23A, Swan Hill (4:53)
  7. Michael Picasso (5:47)
  8. Open My Eyes (5:44)
  9. The Artful Dodger (4:20)
  10. Skeletons (In Your Closet) (4:02)
  11. Still the Same (5:07)
  12. Fuck It Up * (6:02)
avatar van vielip
Ik hoorde dit album per toeval toen ik laatst een plaatselijke platenzaak (ja ja, ze bestaan nog!) binnen liep. Ik herkende de stem van Ian Hunter maar kende het nummer niet. Bij navraag bleek het om dit album te gaan. Kende ik nog niet maar de nummers die ik in die platenzaak hoorde klonken te gek! Maar gauw eens binnen halen dunkt me!

avatar van heartofsoul
Tja, als iedereen maar alle muziek gewoon "binnenhaalt", zoals jij het noemt, dan kun je straks geen platenzaak meer binnenwandelen. Beetje kortzichtig dus. Of had je geen geld of betaalpas bij je?
(een beetje).

avatar van vielip
Omdat ik 'm dus niet direct ter plekke kocht wordt maar aangenomen dat ik met 'binnen halen' downloaden bedoel? Beetje kort door de bocht, niet?

avatar van heartofsoul
Sorry voor het misverstand, maar je had ook een woord als "bestellen" of "kopen" kunnen gebruiken. Goed te horen dat er nog mensen zijn die hun beurs trekken voor de aanschaf van een goed album.

avatar van vielip
Ja dat ben ik met je eens. Ik had beter een andere term kunnen gebruiken. Zelfs m'n vrouw vatte het op als downloaden toen ik het haar liet lezen. Kun je nagaan...
Dit album gaat er zeker nog een keer komen hier in huis. Het liefst op vinyl maar daar is 'ie (nog) niet op uitgebracht voor zover ik kan vinden.

kistenkuif
vielip schreef:

De kans op een vinylrelease lijkt me klein gezien de helaas geringe populariteit van Hunter. Hij zit nu bij en ander label een ik kan vooral zijn laatste vier albums warm aanbevelen. Bestelbaar op cd. Die vind ik toch wel een stukkie beter dan deze gedeeltelijke mispeer.

avatar van Lura
Inderdaad, die laatste vier albums zijn erg goed, kistenkuif. Helaas niet erg populair op dit forum.

kistenkuif schreef:

Zijn laatste (When I'm president) heb ik op vinyl. Het kan dus wel!
Fantastisch album overigens!

avatar van nlkink
Een waardering van 2,5. Is dat wel terecht, vielip?

avatar van vielip
Ik weet niet wie die score heeft toegekend maar het lijkt me aan de te lage kant. Maar ik ken dit album niet heel erg goed dus ik ga ook niet beweren dat het 4 sterren waard is