God Is an Astronaut - The End of the Beginning (2002)

Ierland
Label: Revive

1. The End of the Beginning (4:16)
  2. From Dust to the Beyond (5:18)
  3. Ascend to Oblivion (5:01)
  4. Coda (5:05)
  5. Remembrance (4:20)
  6. Point Pleasant (5:03)
  7. Fall from Stars (4:27)
  8. Twilight (5:04)
  9. Coma (1:17)
  10. Route 666 (4:34)
  11. Lost Symphony (7:48)
JonnieBrasco
Dit album is nog niet zo post-rockerig als de opwindende opvolger All Is Violent, All Is Bright is. Wel is de melodieuze aanleg al te horen, en de semi-Keltische sfeerklanken op de achtergrond. Melodie en klank zijn toch wel sleutelwoorden bij deze band, zoals de band My Bloody Valentine (zo'n andere Ierse soundscape scheppende band) dat ook heel sterk op zijn eigen manier heeft.
Maar in het al genoemde opvolgende album is het allemaal veel beter uitgewerkt in mooiere melodielijnen, meerzeggende gitaarriffs, en ook meer ritmische songs. Voor dit debuut: 3,0*

clutch
Fall From Stars

avatar van Ayreonfreak
Ik vind dit album juist erg afwijkend van het latere materiaal. Minder intens, maar wel erg sfeervol. Ik moet wel zeggen dat ik moeite heb met het hanteren van een cijfer. Ik draai dit af en toe als achtergrond muziek, en dat zegt over het algemeen dat het niet heel hoog scoort bij mij. Maar een 3,5 is denk ik een gerechtvaardigt cijfer

avatar van Helicon
Uiterst sfeervol ablum! Wijkt inderdaad nogal wat af van hun andere materiaal. Toch vind ik dit prima te nassen. Toch wel interessant concept beats met postrockachtige melodieën. Alhoewel het hier meer ambient achtig is.
Zie op hun laastte plaat wel weer terugkomen en dan inderdaad wat meer postrock met beat (worlds in collision)

Deze ga ik zeker zaker opzetten

avatar van Helicon
Net weer een halfje verhoogd. WAT EEN HEERLIJKE PLAAT!

Fall from the stars

avatar van battersea
Heerlijke hypnotiserende plaat die het midden houdt tussen elektronische shoe-gaze en post-rock. LEKKER hoor!

avatar van Stephanhogenboom
Leuke plaat

avatar van jorro
Wat een mooi debuutalbum is dit. En wat een fraai titelnummer waarmee het album van start gaat. De band wordt door de 'deskundigen' tot de postrockbands gerekend, Of de muziek op dit album al (echte) postrock is weet ik niet. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk. Het album wordt er niet minder mooi of mooier door.

Mij bevalt het in elk geval prima. Lekkere rustgevende tracks. En ja, het doet het ook goed als achtergrondmuziek zoals hierboven al ergens is geschreven. Maar ook dat maakt het album niet minder fraai.
Van mij 4*