Black Swan Lane - A Moment of Happiness (2014)

Label: Eden

1. DNA (4:26)
  2. Dust (5:28)
  3. Body and Soul (3:08)
  4. Lost for You (6:23)
  5. Pretty in Tears (3:20)
  6. Below the Sound (5:38)
  7. Time (4:22)
  8. More (5:03)
  9. Sandia (2:57)
  10. Lonely (6:15)
  11. Years (6:21)
  12. A Moment of Happiness (5:20)
avatar van starsailor
Tsja...wat kan ik nog zeggen? Ik zou bijna in herhaling vallen als ik mijn berichten bij hun vorige 4 albums lees.
Deze band is een best kept secret. Denk niet alleen hier op MM, maar wereldwijd. Zeer anoniem maar lijkt met ieder album beter en evenwichtiger te worden. En dit is een productief gezelschap. Inmiddels hun 5e album sinds 2007. Jack Sobel schudt de mooie composities blijkbaar uit zijn mouw.
Deze plaat start met de ijzersterke single DNA maar bevat dit keer ook een paar echt akoestische tracks. Dat is eigenlijk het enige verschil met hun vorige platen.
Het is weer 12 tracks lang genieten van BSL met als absoluut hoogtepunt Below the Sound gevolgd door Lost for You en DNA.
Ik moet toegeven deze band zo langzamerhand tot mijn favorieten gaat behoren.

avatar van Gringo_m
Wat een verrassing deze cd.
Onbevangen eens relaxed op de bank gaan luisteren en wat een heerlijke trip.
"DNA" en "Dust" trekken je gelijk mee de diepte in.
De warme stem doet erg denken aan de zanger van "Vast" en zorgt voor een aangename sfeer.
Alle hardere nummers zijn prijsnummers, de akoestische tracks zijn voor mij een hinderlijke onderbreking en "Pretty in Tears"" is te zoet, te klef.
Referenties?
"DNA" had zo op een cd van Dragons kunnen staan, "Lonely" met Pearl Jam gitaar, "Below The Sound" had door Boxer Rebellion geschreven kunnen zijn.
Maar alle nummers hebben toch een eigen apart geluid wat me benieuwd maakt naar het overige werk van deze band.
Deze winter wordt leuk.

avatar van Alicia
Een fijne stem en mooie, dromerige liedjes, wat wil je nog meer? Het zijn liedjes, die je weliswaar sporadisch tot een dansje uitnodigen, maar ze zullen ongetwijfeld heerlijk klinken op een mooie zomerse avond in je schommelstoel op de veranda.

Parlotones
starsailor schreef:
Ik moet toegeven deze band zo langzamerhand tot mijn favorieten gaat behoren.

Deze band past goed in het rijtje van The War On Drugs, Madrugada, Manchester Orchestra en Sophia. Bands die ik de laatste jaren hoog heb zitten en veel draai. Ben een groot fan van lange nummers.