Brian McBride - When the Detail Lost Its Freedom (2005)

Electronic / Neoklassiek
Label: Kranky

1. Overture (For Other Halfs) (6:38)
  2. Piano ABG (4:33)
  3. A Gathering to Lead Me When You're Gone (6:13)
  4. Prelude (1:45)
  5. Our Last Moment in Song (6:04)

met Cheree Jetton en Chris Linnen

6. Retenir (5:47)

met Eden Batki

7. I Will (5:44)
  8. Stringer to Light Feed Frenzy (4:47)
  9. The Guilt of Uncomplicated Thoughts (7:51)

met The Morgan Park Step-Up Trumpet Section, Cheri Keating, Mike Linnen en Chris Linnen

10. For Those Who Hesitate (5:24)

met The Inland Empire Symphony Quartet

11. Silent Motels (3:57)
  12. Latent Sonatas (For Ebo) (4:35)
avatar van we tigers
Vandaag na een hele tijd weer eens opgezet en jongens wat is het toch mooi. Vooral de onwijs trage blazers in Ouverture en The Guilt zijn bloedstollend mooi. Geweldig hoe je dat aanblazen zo uitvergroot hoort. Niet zo'n imponerend als bijvoorbeeld Refinement of the Decline maar op zijn eigen wijze toch een monumentaal werkje.

Ik Doe Moeilijk
Voeg dit aan je Spotify afspeellijst toe en je zult merken dat dit zo'n pareltje is waar je steeds maar weer naar terugkeert; een sonische basis waarop je steeds zult terugvallen in moeilijke tijden. Het zal het begin zijn van een lange vriendschap die hechter zal blijken te zijn dan je aanvankelijk had voorzien. Het is niet het aantal vriendschappen, zoals je vriendenlijst op Facebook, dat telt, maar de kwaliteit ervan. Je kunt nou eenmaal niet met iedereen even close zijn. Acceptatie is bevrijding.

avatar van Monsieur'
Ik Doe Moeilijk schreef:

Jij doet niet moeilijk, je slaat de spijker op zijn kop...

Aquatisch, Walvissen, Vrede.. DIngen die opdoemen bij deze muziek. Dit album is een Laatste Eerbetoon Aan..
Aan wat..
Ik zou zeggen.. Het leven zelf. Klagen zal niemand wanneer dit de soundtrack is die zich afspeelt na jouw laatste ademhaling.. Bij vlagen een beetje Pan American, bij vlagen een beetje dodelijke schoonheid.
Het raakt.

avatar van popstranger
Kan me helemaal vinden in de uitleg van Ik Doe Moeilijk. Dit album is een veilige toevlucht wanneer je eens teleurgesteld bent in sommige mensen of gewoon wanneer je even wil wegvluchten van de alledaagse drukte. Dit is getoonzette melancholie waar ik met graagte op sommige dagen naar teruggrijp.