Loose Fur - Born Again in the USA (2006)

Label: Drag City

1. Hey Chicken (3:02)
  2. The Ruling Class (3:35)
  3. Answers to Your Questions (4:58)
  4. Apostolic (2:49)
  5. Stupid as the Sun (2:33)
  6. Pretty Sparks (3:13)
  7. An Ecumenical Matter (3:21)
  8. Thou Shalt Wilt (2:47)
  9. Wreckroom (8:36)
  10. Wanted (3:00)
avatar van HiLL
Dit stond net op in de Plato en dit klinkt heel erg lekker! Herkende meteen de stem van Tweedy (Wilco). Hier ga ik achteraan!

avatar van HiLL
Fan-tas-tisch album. Enorme aanrader. Heerlijke muziek! Hier en daar wat trage nummers met de heerlijke heze stem van Tweedy die het goed ondersteunt. Dan weer wat up-tempo nummers met lekker gitaar en drumwerk. Deze wordt hoe dan ook een keer aangeschaft!

Hier en daar wel aardig, maar over het algemeen nogal vlak. Meer dan 3 sterren kan ik hier echt niet voor geven. Zo goed als op No Depression zal Tweedy wel nooit meer worden helaas. Van het post- Uncle Tupelo materiaal ben ik toch meer een liefhebber van Son Volt en Jay Farrar dan van Wilco en Jeff Tweedy.

avatar van Koenr
Ik heb een beetje hetzelfde als bubbachups, hier en daar best aardig maar over het algemeen net wat te vlak. 3 sterretjes.

Wat een goede plaat is dit! Echt heerlijk om naar te luisteren! 4*

Wreckroom is een ubergeniaal nummer, Answers To Your Questions kan er ook wat van, de rest laat me zo'n beetje onverschillig. Ik vind het album wel erg veel op het werk van David Grubbs (Jim O'Rourke's muziekmaatje) lijken. Wanneer brengt Wilco nou 'es weer wat nieuws uit??

avatar van HiLL
Ik vind deze plaat beter dan Yankee Hotel Foxtrot van Wilco.

avatar van titan
titan (crew)
Dat vind ik een gedurfde uitspraak, wat mij betreft is het precies andersom.

Toine Rorije
Inderdaad. Dit hier is 'gewoon een leuk plaatje', terwijl YHF echt een heel goed album is.

avatar van HiLL
Ik vind Wilco soms zooo traag dat het vermoeiend en soms wat saai wordt om te blijven luisteren.

duivvv
na enkele luisterbeurten kan ik alleen maar besluiten dat alles wat jim o'rourke aanraakt in goud veranderd.

wat een fantastische plaat, met weeral die lekker geschifte teksten van o'rourke

avatar van weasel
Leuke plaat.
Geen Wilco-niveau natuurlijk. Zowel teksten als composities zijn vrij eenvoudig, maar desalniettemin erg leuk.

avatar van Sandokan-veld
"You always write to ask
how come i don't write back
well i could tell you
but then i'd have to write"