Arthur Lee - Vindicator (1972)

Label: A&M

1. Sad Song (2:20)
  2. You Can Save Up to 50% But You're Still a Long Ways from Home (0:18)
  3. Love Jumped Through My Window (2:56)
  4. Find Somebody (3:48)
  5. He Said She Said (2:18)
  6. Every Time I Look Up I'm Down Or White Dog (3:57)
  7. Everybody's Gotta Live (3:32)
  8. You Want Change for Your Re-Run (4:17)
  9. He Knows a Lot of Good Women (Or Scotty's Song ) (3:15)
  10. Hamburger Breath Stinkfinger (2:44)
  11. Ol' Morgue Mouth (0:53)
  12. Busted Feet (4:57)
avatar van Droombolus
De CD re-release is eindelijk uit en plofte eergister op de mat .

Het wordt geen liefde op het eerste gehoor, maar na 2 draaibeurten komt Lee's specifieke touch al bovendrijven. Deze plaat is weer een stuk heavier dan Out Here en False Start en was bedoelt al een hommage aan Hendrix. Op zich lukt dat aardig, zijn begeleiders zijn prima tegen die taak opgewassen, maar het gaat een beetje ten koste van Lee's voornaamste wapen: zijn melodieuze stem. Voorlopig een voldoende, wie weet wordt het alsnog weer een groeibriljantje ......

Inderdaad een een veranderde koers ten op zichte van de 2 albums hiervoor, maar zeker geen verkeerde.
Arthur's lyrics zijn weer op niveau, en in nummers zoals Hamburger Breath Stinkfinger komt dit prachtig na voren.
Het laatste meesterwerk van Mister Lee.

avatar van Poles Apart
"Heavy" is dit solo debuut van Love's Arthur Lee zeker, wat dat betreft ligt de stevige (blues)-rock sound op "Vindicator" in het verlengde van Love's "False Start" dat twee jaar eerder verscheen.

Het grootste punt van kritiek op die plaat betrof vooral de slappe teksten, hier heeft Lee er gelukkig weer meer werk van gemaakt, wat het album gelijk een stuk interessanter en sterker maakt.

Echter, het is vooral aan te bevelen voor iedereen die niet is afgehaakt met/na Love's "Four Sail", "Vindicator" ligt meer in het straatje "Four Sail"/"Out Here"/"False Start", dan dat het herinnert aan de grandeur van Lee's meesterwerk "Forever Changes".

zalwelnikszijn!
Jimi Hendrix was ook het eerste dat mij te binnen schoot. Bij mij was het overigens wel liefde op het eerste gehoor, maar toen ik hem de laatste keer draaide merkte ik dat het me vrij weinig meer deed. Bi-polair, raar album.

Daswestio schreef:
Het laatste meesterwerk van Mister Lee

We zitten nog steeds te wachten op de release van Black Beauty natuurlijk ..........

avatar van Poles Apart
Droombolus schreef:

In de winkel nog niet al te gemakkelijk te vinden, maar op het internet gaat Love's zwarte schoonheid al rond. Ik zal de plaat gauw eens toevoegen en evt. bespreken.

avatar van Droombolus
Zeg maar rustig niet te vinden. Dan nog alleen maar op vinyl en rechtstreeks bij High Moon Records, ik kan iig geen ander distributiekanaal vinden. Die grap kost je dan USD 46.99 met verzending ......... Doodzonde dat er zo met die erfenis omgesprongen wordt.

avatar van Ducoz
Droombolus schreef:

Misschien heb ik dat wel eens bij Gene Clark - Two Sides to Every story genoemd.. Maar ik heb wel eens contact gehad met High Moon en het er over gehad hoe het eventueel efficiënter zou kunnen, en dat is bijna onmogelijk. High Moon doet redelijk obscure titels (komen begin volgend jaar met Motor-cycle van Lori Golden) en moet het echt hebben van de collectors. Er zijn niet veel mensen die 30+ voor een CD betalen en 35+voor een LP. Veelal zijn er lastige rechten kwesties aan de opnames verstrengeld, wat meestal ook een van de redenen is dat het nog niet eerder opnieuw is uitgebracht. Er moet veel geld naar bijvoorbeeld RSO (wat toevallig ook het label van Gene Clark was t/t/v Two Sides) en naar de rechthebbende erfgenamen, daarnaast kampen ze met een gelimiteerd productie proces want er worden maar een x aantal exemplaren gedrukt. Het drukken van de hoezen en het vervoeren van alle waren naar High Moon schijnt ook een flinke post te zijn. Maar het geen dat de prijs helemaal opdrukt zijn de downloadcodes. Individuele download codes (dus unieke codes) schijnen in verhouding heel erg duur te zijn.
Ik zou het ook graag goedkoper zien, maar al die posten drijven de prijs wel op.

avatar van Droombolus
Intussen zijn de prijzen wel aardig gedaald doordat ze eindelijk andere distributiekanalen zijn gaan gebruiken. Black Beauty & Reel To Real heb ik voor vrij redelijke ( verzamelaars- ) prijzen van AmazonUK afgeplukt en Ome Gene's Two Sides en Black Beauty zijn sinds kort voor rond de 18 euri te krijgen bij Wow.