Horrendous - Sweet Blasphemies (2009)

Label: Dark Descent

1. The Mystic (3:29)
  2. Ridiculous Flesh (3:12)
  3. Reanimated (5:22)
  4. Putrid Rebirth (2:44)
  5. Disintegrating Into Obscurity (3:47)
avatar van namsaap
De 2014 uitgave van deze EP kwam ik vandaag tegen en heb ik uit nieuwsgierigheid meegenomen. En omdat ik de laatste albums van Horrendous erg sterk vind.

Sweet Blasphemies laat een heel andere Horrendous horen dan ik inmiddels gewend ben. Op dit debuut wordt nog volop geput uit de Zweedse school van death metal, met die heerlijk zagende HM-2 gitaarklank als fundament. De productie is ruw en direct, precies zoals het hoort bij dit soort werk, en geeft de muziek een rauwe charme.

Qua compositie is het allemaal nog vrij rechttoe-rechtaan en minder avontuurlijk dan de meer progressieve en melodieuze albums die later zouden volgen. Maar juist de onbevangen felheid en de compromisloze insteek maken dit een erg vermakelijke plaat.