Peter Hammill - Veracious (2006)

Label: Fie

5. Amnesiac (6:15)
  6. Nightman (5:54)
  7. Like Veronica (8:52)
  8. Bubble (5:26)
  9. Easy to Slip Away (6:03)
  10. Primo on the Parapet (9:17)
  11. Shingle Song (5:13)
  12. A Way Out (8:13)
Aquila
De live formule van de twee mans band van Hammill/Gordon is wat mij betreft toch wel een beetje uitgewerkt. Hammill speelt hier in het begin voornamelijk nieuwer werk, maar dan net weer datgene dat me minder aanspreekt. Wat mij betreft voegt dit weinig toe aan hetgeen al verschenen was aan live-albums, maar de Shingle Song krijgt geen mens kapot!

Aquila
Toch even terugkomen op mijn eerdere bericht. Die Shingle Song wordt hier haats om zeep geholpen. Hammill heeft veel ive opnamen uitgebracht. Terecht m.i. want Hammill live is andere koffie dan op een album. Ook terecht omdat de samenstellingen iedere tour wisselden: van solo, tot samen met violist Gordon, trio's bands en af en toe een halve of hele VDGG. Ik heb het nog tweemaal geprobeerd dit album deze week, maar ik kom er niet doorheen. 'Amnesiac' is gewoon lelijk in vergelijk met studio en andere love versies. 'Like Veronica' wordt een mislukt een-tweetje en zoals ik al schreef staan er weinig aansprekende nummers op uit de latere periode. Op de concerten waar ik was zat er altijd een nieuw te ontdekken parel tussen. Hier niet. Ik haal er een ster af, van goed naar de waardering van een vuller in je artiestencollectie. Samen met "Skin" het slechtste dat Hammill heeft uitgebracht wat mij betreft.