Kerbdog - Kerbdog (1994)

3. Dead Anyway (3:59)
  4. Cleaver (3:24)
  5. Earthworks (4:12)
  6. Dummy Crusher (3:19)
  7. The Inseminator (3:27)
  8. Clock (4:10)
  9. Schism (3:55)
  10. Scram (3:17)
avatar van Lexicon Devil
Ik ken ze alleen van hun prachtige cover op A Tribute To The Pixies.....

Debaser!

avatar van WesleyX16
Deze tweede generatie grunge band heb ik nog een keer live gezien als voorprogramma. Ze konden mij goed overtuigen. Het album is ook sterk. Dit hoor ik vele malen liever dan Nickelback of Seven Mary Three. Misschien is de muziek te hard voor de top 40.

avatar van milesdavisjr
Uit Ierland en destijds rommelde deze band in de marge, een beetje op een hoop gegooid met al die houthakkershemden uit begin jaren 90. Dit bandje kinkt echter net even urgenter en bij vlagen wat zwaarder dan vele lotgenoten uit hetzelfde genre. Hoewel ik an sich niet zo van het vergelijken ben klinkt (of klonk) Kerbdog als een kruising tussen The Melvins en Therapy? Met name de laatste lijkt van grote invloed te zijn geweest op de band. En hoewel Kerbdog zeker niet de originaliteitsprijs zal verdienen en de songs niet overlopen van inventiviteit hebben de nummers zeker wel een bepaalde charme.
Nummers als Dead Anyway, Cleaver, of de groove van Earthworks nestelen zich al vrij snel tussen de oren. The Inseminator zelfde laken het pak. Tegen het einde boet de schijf aan kracht in en onderscheiden de nummers zich onderling te weinig van elkaar. 37 minuten is dan ook een prima lengte voor dit schijfje. Het is zeker geen klassieker maar een plekje op de nostalgische ladder van de alternatieve muziek uit de jaren 90 verdienen ze wel.