The Warlocks - Surgery (2005)

Label: Mute

1. Come Save Us (4:43)
  2. It's Just Like Surgery (4:06)
  3. Gypsy Nightmare (4:20)
  4. Angels in Heaven, Angels in Hell (4:15)
  5. We Need Starpower (4:26)
  6. Thurday's Radiation (7:44)
  7. Evil Eyes Again (3:32)
  8. The Tangent (5:01)
  9. Above Earth (4:20)
  10. Bleed Without You Babe (4:24)
  11. Suicide Note (12:12)
tondeman
Heeft qua melodien wel wat weg van psychocandy - vaak zeer pop - alleen zijn de liedjes hier stukken meer uitgesponnen. "Traditionele psychedelia'' als ik er een term aan moet geven. Erg lekker plaatje.

Donny Tourette
Met name de eerste paar nummers zijn een lust voor het oor

Woutt
Just Like Surgery vooral ja

avatar van TJN
TJN
Ik ken eigenlijk alleen Phoenix, die vind ik goed, ik ga deze plaat ook eens beluisteren.

avatar van evil23
Met het meer poppy album Surgery probeerden The Warlocks een poging te doen om eindelijk een echte doorbraak te bewerkstelligen. Het pakte allemaal totaal anders uit, en na slechts 1 plaat was het avontuur van de eigenzinnige band op het major label helaas alweer history. De ruime Mute jas bleek voor frontman Bobby Hecksher en zijn tovenaars toch wat te groot te zijn. Aan de kwaliteit van de tracks ligt het niet. Er zijn genoeg bands in dit genre die mochten willen dat ze zulke geniale songs als een Come Save Us, of Thursday´s Radiation op hun albums zouden hebben staan.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Idd is Come Save Us briljant, wel ook een aantal mindere nummers hierop. Niet hun beste album, maar altijd nog goed voor een ruime voldoende.