James Brown - It's a New Day - Let a Man Come In (1970)

Alternatieve titel: It's a New Day So Let a Man Come In

Funk / Soul
Label: King

1. It's a New Day (Part 1 and 2) (5:45)
  2. Let a Man Come in and Do the Popcorn (7:13)
  3. World (Part 1 and 2) (6:08)
  4. Georgia on My Mind (4:17)
  5. Give It Up or Turn It Loose (2:45)
  6. It's a Man's, Man's, Man's World (2:52)
  7. If I Ruled the World (3:07)
  8. The Man in the Glass (Part 1) (2:50)
  9. I'm Not Demanding (Part 1) (2:50)
avatar van lennon
Super lekker album van JB.

de versie van It's a Man's, Man's, Man's World is erg mooi gezongen, maar nu ik meer lp's van Brown luister, weet ik niet meer welke versie origineel is, en welke niet? Want hij schijnt ze nogal eens opnieuw opgenomen te hebben? Deze versie is in ieder gevan niet de alom bekende versie, maar zeker niet minder.

Overall zeer funky plaat, met alleen maar kwaliteits nummers. Echt een dikke aanrader!

Na zich eerst voornamelijk op singles te hebben gericht, bracht James Brown van 1966-1976 een stapel goede tot uitstekende albums uit. Deze LP It's a New Day Let a Man Come In uit 1970 is één van de betere platen. Rond deze tijd legde James Brown steeds meer de nadruk op de funk, maar op dit album hoor je ook heel wat klasse soulnummers. Want dat kon hij zeker ook. Het niveau van de songs ligt erg hoog. Favorieten zijn opener It's a New Day, Let a Man Come In and Do the Popcorn, het prachtige World, de geslaagde cover Georgia on My Mind, de fraaie versie met orkest van It's a Man's, Man's, Man's World, de funkklassieker Give It Up or Turn It Loose & het mooie If I Ruled the World. Een topplaat van James Brown!

avatar van EttaJamesBrown
Ik ben nog een oefenaar in Jamesbrownology en vind regelmatig nieuw huiswerk op mijn route.

It’s a new day is met stip huiswerkwaardig voor de komende dagen. Wat een topsong!