menu

Ares - Roadtrip (2014)

mijn stem
3,32 (20)
20 stemmen

Nederland
Hip-Hop
Label: Top Notch

 1. Glazen Bol II
 2. Avant Garde
 3. Road Trip
 4. 100.000 Plekken
 5. Meisje
 6. Schoolfoto's
 7. Mona Lisa

  met Big2

 8. Bestemming Bereikt
 9. Diamanten Kettingen
 10. Rozenperk
 11. D-Men Remix

  met Lange Frans

 12. Sgt. Peppers Insomnius Young Boys Band
 13. Insomnia
 14. Yoko Ono (Vrijheid)
 15. Waar Mijn Thuis Is
 16. Montmarte
zoeken in:
FelipeGutiérrez
Een album dat ik al zo'n 1.5 jaar hevig anticipeer. Toen Ares net wat aandacht begon te krijgen in de Nederlandse rapscene (rond de tijd van zijn deelname aan BNN's The Next MC), besloot ik zijn eerste wapenfeit te checken: de EP genaamd dichterbij die hij dropte op zijn 15e. Wat ik toen hoorde was alles behalve een rapper die klinkt alsof hij 15 is. Ares kwam met thema's en teksten aanzetten die veel doordachter zijn dan de teksten van de gemiddelde rapper van zo'n jonge leeftijd.

Een andere Brabantse rapper, Fotosynthese, was aanwezig tijdens de opnames van die EP. Ook hij is een rapper die op jonge leeftijd al bekendheid genoot. De vergelijking tussen die twee is dan ook al snel gemaakt. Beide rappers hebben gevoel voor flow en hebben hier en daar ook hele slimme punchlines, alhoewel ik in Ares iets meer potentie zie dan de man uit Breda.

Ook Ares zijn 2e EP genaamd naar zijn gelijknamige single Zolang De Wereld Draait viel bij me in de smaak. Ares liet zien dat hij niet zo is als de doorsnee Nederlandse rappers. Zijn stijl is in de Nederlandse hiphopscene vrij uniek, en voor mij in ieder geval zeer aangenaam om naar te luisteren.

Ares is ook een creatieveling, wat hij nog maar eens bewees met zijn 3e EP 100.000 Plekken, die weer heel anders klonk dan zijn voorgaande EP, die óók weer eens heel anders klonk dan zijn voorganger. Ares liet op deze EP zien dat zijn muziek ook de potentie heeft om in de Nederlandse hitlijsten te komen omdat hij ook wat meer mainstream klinkende tracks kan maken.

De jonge Oosterhoutse rapper is al een tijdje een van de weinige Nederlandse rappers die ik nog actief volg, en ik hoop dat hij een vermakelijk album heeft weten te maken. 100.000 plekken en Diamanten Kettingen zijn alvast leuke tracks, en aangezien Ares (en zijn goede vriend Dennis) bijna het hele album zelf hebben geproduceerd denk ik dat het niet mis kan gaan, de beats van hun zijn altijd wel dope.

Instrumentaal ben ik dus niet bang voor een flop, op het gebied van lyrics ook niet, maar ik hoop dat Ares wel constant is qua teksten, omdat hij in het verleden wel eens heeft laten zien niet altijd even constant te zijn daarin. Ares heeft zoals ik al eerder zei zeker de potentie om een sterk album te droppen, en daarom kijk ik zeker uit naar deze release!

avatar van party
3,0
Yess meisje klinkt alvast heerlijk. Ik ben nog niet zo tevreden over 100.000 Plekken. Ik kijk ook zeker uit naar de release

FelipeGutiérrez
party schreef:
Yess meisje klinkt alvast heerlijk. Ik ben nog niet zo tevreden over 100.000 Plekken. Ik kijk ook zeker uit naar de release


Ik vind Meisje eigenlijk een beetje tegenvallen. Misschien komt het nog wel, het klinkt in ieder geval catchy.

FelipeGutiérrez
Een paar snippets klinken alvast veelbelovend.

GCITY050
Verwacht veel van die track met Big2!!

FelipeGutiérrez
Hoe kan iemand al hebben gestemd? Het album is nog niet uit.

avatar van Timo710
3,0
Ik was heel erg bang dat Ares de inhoud had vergooid voor hitpotentie. Dat is iig niet zo.
Sterker nog, tracks als 100.000 plekken werken een stuk beter binnen dit geheel.

FelipeGutiérrez
Timo710 schreef:
Ik was heel erg bang dat Ares de inhoud had vergooid voor hitpotentie. Dat is iig niet zo.
Sterker nog, tracks als 100.000 plekken werken een stuk beter binnen dit geheel.


Klinkt goed, ik ga het vandaag ook nog even checken. Eindelijk is 'ie dan uit.

FelipeGutiérrez
Hier keek ik al lang naar uit, maar hoe dichter we kwamen bij de release van dit album, hoe meer de twijfels op kwamen zetten. Het leek er namelijk een tijdje op dat Ares, zoals hier al door iemand anders vermeld was, de inhoud had vergooid voor hitpotentie. Dit blijkt uiteindelijk niet het geval te zijn.

Althans, niet helemaal. Er staan nog wel een aantal hitgevoelige tracks op (100.000 Plekken, Meisje, Mona Lisa) en Ares is nog steeds niet ziek van zang refreintje. Deze tracks halen het niveau van het album echter niet te veel omlaag, en zijn tussendoor zelfs lekker luchtig tussen al die persoonlijke tracks die er ook tussen staan.

Emotie is het woord dat het beste bij Roadtrip past. De blijdschap van Ares dat hij en zijn team het eindelijk gemaakt hebben, zijn verdriet en verwarring om de relaties met zijn geliefden en zijn snelle reis naar de succes. Ares werd als de kleine blanke rapper uit het zuiden door velen onderschat, en op dit album laat hij nog graag meerdere malen merken dat hij het uiteindelijk toch heeft gered.

Ares slaat soms de plank mis (Schoolfoto's, Cupido's Guns), maar dat zal dan nog wel te maken hebben met de leeftijd van de jonge Brabander, die zelf ook aangaf muziek te willen maken die bij zijn leeftijd past, hoewel Ares voor het grootste deel op dit album wel correct komt. De tracks die nu na die 2 jaren uiteindelijk het album Roadtrip vormen, zijn in ieder geval veel volwassener tracks dan die hij die 2 jaar ervoor maakte. Toen hij nog kwam aanzetten met zijn eerste single 'Regenboog' en de vergelijkingen met een Mac Miller in z'n jongere jaren al snel gemaakt werden.

Volwassen, dat is Ares geworden en dat is ook wat zijn muziek is geworden. Hij heeft een redelijke balans gevonden tussen de potentiële hitjes/feestnummers en de wat meer introspectieve tracks. Uitschieters voor mij zijn Avant Garde, D-Men Remix, Sgt. Peppers, Insomnia en Yoko Ono (Vrijheid).

Deze debuutplaat krijgt een 4 van me, en ik kijk alweer uit naar wat Ares gaat brengen in de toekomst, want de toekomst van de Nederlandse hiphop is een plek waar Ares een prominente rol in gaat spelen. Althans, als dit album een voorbode is voor wat we nog meer gaan horen van één van de grote beloftes in Nederland.

avatar van party
3,0
Redelijke album. Het begint goed met de eerste drie nummers waar ik de eerste track Glazen Bol II echt als uitblinker bestempeld. Vanaf dan worden er meer simpele tracks gemaakt op paar uitzonderingen na dan. Ik vindt het jammer dat Ares niet zo divers is gegaan in de muziek, voor mij klinkt bijna alles hetzelfde. Ik geef het een 3.0 toch nog voldoende.

avatar van Timo710
3,0
Laatste ben ik het wel mee eens, de tracks zijn qua sound over het algemeen moeilijk van elkaar te onderscheiden. Ook lijken veel tracks eenzelfde onderwerp te delen. Hoewel het niet persé mindere tracks zijn: Ik denk dat je zo een paar tracks zou kunnen schrappen.

FelipeGutiérrez
Een paar tracks hadden inderdaad geschrapt kunnen worden. Was het album teruggebracht naar 12 tracks of zo, dan zou het album nog sterker zijn imo. Desalniettemin vind ik het nog steeds een goed album.

FelipeGutiérrez
Ares' delivery en emotie in z'n stem op Avant Garde. Hij klinkt heel hongerig.

GCITY050
Ik ben gematigd tevreden over het album. Tijdens het horen van de sampler was ik erg enthousiast over D-men Remix, Mona Lisa en Sgt. Peppers. Nu ik de hele tracks hoor vind ik het tegenvallen, ze hebben de juiste hoogtepunten goed weten samen te vatten in die sampler. Bijvoorbeeld de beat van D-men Remix klinkt heel raar, het refrein en het andere stuk sluiten slecht op elkaar aan, vind ik.

Qua delivery valt Ares me mee, maar ik weet dat hij beter kan. De beats had ik ook meer van verwacht, ik vind het allemaal wat soft aanhoren. Maar met de gedachte in het achterhoofd dat dit album al een tijdje ligt, en de laatste losse tracks van Ares me wel heel goed bevallen, verwacht ik dat het volgende album mij meer kan bekoren.

GCITY050
Wie is van plan om naar de Road Trip tour te gaan? Indien je nu een foto naar Ares stuurt van je kaart krijg je een gratis mixtape toegezonden!

FelipeGutiérrez
GCITY050 schreef:
Wie is van plan om naar de Road Trip tour te gaan? Indien je nu een foto naar Ares stuurt van je kaart krijg je een gratis mixtape toegezonden!


Een gratis Ares mixtape met nummers die we nog niet eerder hebben gehoord?!

avatar van Rhythm & Poetry
2,0
Met nummers die nog niet eens goed genoeg zijn voor deze matige plaat. Road Trip, het is meer een lange zit.

GCITY050
GCITY050 schreef:
Wie is van plan om naar de Road Trip tour te gaan? Indien je nu een foto naar Ares stuurt van je kaart krijg je een gratis mixtape toegezonden!


Ja, staan 7 exclusieve tracks op! Daarnaast wat remixes en tracks als Rode Wijn, Bandana en Cupido´s Guns

FelipeGutiérrez
Rhythm & Poetry schreef:
Met nummers die nog niet eens goed genoeg zijn voor deze matige plaat. Road Trip, het is meer een lange zit.


Vind dit voor Nederlandse hiphop begrippen echt geen matige plaat? Producties zijn in orde, Ares heeft een lekkere flow en goede rijmschema's. Wat vind je hier zo matig aan dan?

avatar van Timo710
3,0
Ik heb Ares gevolgd sinds zijn deelname aan the Next MC. Ik was er van overtuigd dat deze jongen een classic in the making had tijdens zijn eerste 101barz: 101Barz - Studiosessie 162 - Ares - YouTube

Ares toonde zich als een open, eerlijke rapper, die ook tekst-technisch zich kon meten met de grootste van het land, die op het moment van de sessie eigenlijk allemaal niet- of onder-presteerden. Op de dag dat die sessie dropte was Ares even de beste rapper van Nederland.

Dit verzilverd hij eigenlijk niet helemaal op zijn album. De ik-vorm wordt doorgaans verruild voor een derde persoons dichtvorm, wanneer Ares de abstractie opzoekt ontbreekt vaak een stukje inhoud en dat tast de replay value aan: "nu vlieg ik als een ooievaar, moltres", "Ik heb hydropumps voor je zelfs al ben je Bulbasaur. Geen pony pak, maar unicorns, Bigup Rasskulz en Scar."

Het is goed dat Ares een nieuwe stijl uitprobeert, maar het lijkt het niveau van zijn eerdere formule niet te halen. Daarom vind ik het toch jammer dat die droomformule waarmee Ares liet zien potentieel de beste rapper van Nederland te zijn niet ingezet wordt op zijn album en hij kiest voor deze stijl. Wat de beats betreft een heel sterk album. Het is me duidelijk dat het album niet helemaal om de lyrics draait, hier kwam ik echter wel voor.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Ares de potentie heeft een Nederhop klassieker te maken, op dit album is die potentie niet helemaal tot zijn recht gekomen.

avatar van Slowgaze
Je hebt toch wel gewoon Pokémon gespeeld hè?

avatar van Timo710
3,0
Alle 150 in m'n broekzak gehad op de lagere school, ja.

GCITY050
Ik heb een week nadat deze uitkwam die Dichterbij EP geluisterd. Die vond en vind ik nog altijd vele malen beter dan dit album. Vrij ongebruikelijk, aangezien die 2 jaar eerder uitkwam als het album, en het ook nog een gratis EP is. Toen kwamen er allemaal leuke kleine meisjes singles uit, en werd de invloed van Topnotch direct zichtbaar..

avatar van Timo710
3,0
En dan bewijst hij even recht-toe rechtaan hoe het zit:
Ares - Ik & Dennis - PUNA.NL

FelipeGutiérrez
Deze verlaagd met een halve ster, Ares kan eigenlijk veel beter. Die track die hij laatst dropte genaamd Ik & Dennis beloofd wel weer veel goeds. Hopen dat zijn volgende album beter word dan de vele dope throwaways die hij uitbrengt.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:04 uur

geplaatst: vandaag om 23:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.