Mammal Hands - Animalia (2014)

Jazz
Label: Gondwana

1. Mansions of Millions of Years (6:07)
  2. Snow Bough (2:37)
  3. Kandaiki (5:15)
  4. Spinning the Wheel (4:37)
  5. Bustle (4:29)
  6. Inuit Party (5:52)
  7. Street Sweeper (3:14)
  8. Tiny Crumb (7:46)
avatar van Cellulord
te beluisteren op Bandcamp.

Of live 19 nov 2016 (Louvain La Neuve, Belgium) met Anchorsong, Mermonte en Carnival of Souls. Zie Hier

Mssr Renard
Wat opvalt aan het vinyl van Gondwana is de waanzinnige geluidskwaliteit.

Ik probeer dat soort zaken altijd te doorgronden. Is het de productie, de mix, de master of de persing?

In dit geval is de productie in handen van labelbaas Matthew Halsall, zijn de mix en de master in handen van George Atkins (80hz), maar van persingen weet ik niet veel. Daar weten ze op discogs meer van.

Over de muziek: het trio sax/piano/drums staat hier als een huis. De wat rustigere en wat meer uptempo nummers en stukken worden mooi afgewisseld. Het is echt erg knap hoe slechts drie muzikanten deze veelzijdige en diepgaande muziekkunst maken.

Daarbij is dit het debuut, en dat is ook erg knap. Op het internet zijn Mansions en Tiny Crumb erg bekend. Op youtube veel reacties en lovende kritieken.

Ook hier staat weer een mooie wals op (Kandaiki), mooi gedrumd met brushes en prachtige speelse melodieen van de piano en sax. Erg fraai.

Eervolle vermelding voor het gave artwork van Daniel Halsall die veel hoezen van Gondwana verzorgt.

avatar van Broem
Mssr Renard schreef:
Wat opvalt aan het vinyl van Gondwana is de waanzinnige geluidskwaliteit.

Mijn aandacht is getrokken Nu de muziek nog. Gaat op de luisterlijst.

Mssr Renard
Broem schreef:

Mijn aandacht is getrokken Nu de muziek nog. Gaat op de luisterlijst.

Wat leuk!
Er komt ook een nieuwe plaat aan. Wie weet vind je het wat. Ik meende ergens te lezen dat je GoGo Penguin ook wel trok. Dit ligt daar in dezelfde muzikale hoek.

avatar van Broem
Mssr Renard schreef:

Wat leuk!

Klopt helemaal. Kende deze band nog niet. Leuk dat je weer terug bent en ik ga je volgen We liggen elkaar (muzikaal) wel.