ChrisX schreef:(quote)
Ja, latere albums zijn wat 'toegankelijker' geproduceerd en ook qua muziek wat makkelijker denk ik. Maar bijna elke periode heeft wel zijn pareltjes. Uit de ECM tijd is dit een mooi album maar het ultieme document is toch wel de 2 cd Travels met name ook door de live-uitvoering van As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls.
Dat zijn jouw meningen...

ik vind Travels een prachtig album, maar prefereer toch de studioversie van As Falls Wichita, vooral vanwege dat Roland Guitarsynth coda aan het einde. Iets dat Metheny (en overigens ook Jan Akkerman in die tijd) subliem op de GR-300 speelt en waarvan ik nog steeds erg kan genieten.
Ik zie deze plaat nog steeds als de belangrijkste voor Metheny; een gitarist die zich gelukkig in de jaren daarna niet opnieuw heeft moeten uitvinden, maar wel vernieuwend bleef wat betreft zijn geluid. Anderen vinden 'Bright size life' juist zijn staalkaart (mede vanwege de aanwezigheid van Pastorius), maar ik vind dat album juist een tikkeltje overgewaardeerd. 'Watercolors' kwam al stillistisch gezien dichterbij deze plaat.