Dimitri Tiomkin - 55 Days at Peking (1963)

1 stem

Sovjet-Unie
Score
Label: CBS

1. Overture (2:59)
  2. Main Title (3:05)
  3. Welcome Marines (1:57)
  4. Hotel Blanc (2:26)
  5. Explosion of the Arsenal (2:40)
  6. Natasha's Waltz (2:22)
  7. The Peking Theme (So Little Time) (2:31)
  8. The Peking Theme (So Little Time) (2:49)

met Andy Williams

9. Children's Corner (1:40)
  10. Moon Fire (5:45)
  11. Attack on the French Legation (3:20)
  12. Death of Natasha (2:51)
  13. Help Arrives (2:52)
  14. End Title (1:36)
neo
Na films als Lost Horizon wist Tiomkin ook hier weer een Weesters geluid te combineren met Oosterse invloeden op een manier zoals die nu gebruikelijk is. Hij is een van de, al dan niet de eerste, die dat exotische Oosterse er zo goed in verwerkte toendertijd, en dat was de eerste maal in 1937. En zowel het publiek als de kranten viel het op. Ook kan men gelijk in de overture sporen van een barbaars thema vinden, waarna gelijk maar liefst 2 a 3 andere thema's snel worden geintroduceerd. Niet de meest memorabele Tiomkin, wat wel weer bleek het jaar erop met The Fall of the Roman Empire. Het is soms wat instabiel. 3.5 sterren