Pearl Jam - Werchter, BE July 5, 2014 (2014)

Label: Ten Club

26. Alive
  27. Rockin' in the Free World
  28. Yellow Ledbetter
avatar van steve harris
Waar kan ik dit album kopen ? ik vond het een waanzinnig optreden ondanks de regen.

Dit optreden heb ik niet op mp3 , wel Berlijn, Stockholm en Amsterdam allemaal uit 2014.
Live altijd super en altijd weer een andere setlist

avatar van Sunderland
steve harris schreef:

Hier.

Zo goed als 8 jaar verder en wederom een memorabel, bewogen en meeslepend concert van Pearl Jam op Werchter 2022. Heel veel anders anders dan de setlist van 2014, maar toch ook een stuk of 7 dezelfde ( met name Rockin in the free world en centraal in het tweede gedeelte veel nummers van het album Ten, in een ander en erg fijn jasje ). Veel emoties bij Eddie zelf, vooral ook vanwege de tragedie van Roskilde, precies 22 jaar geleden, waar fans op tragische wijze om het leven kwamen. Het nummer Long Road, kippenvelmoment, was een hommage aan de slachtoffers daarvan en ook een soort van helingsproces tussen nabestaanden en band. Kracht, onmacht, verdriet, charisma, plezier, muzikale 'welness' en innige, bijzondere interactie waren de elementen voor een puur en heerlijk concert. Daar waar voorganger War on Drugs bleef steken op een bescheiden applausje verdween Pearl Jam met een glimlach en vooral klaterend applaus van het podium. Mijn broer, omstanders en mij achterlatend met een gevoel van dat had ik nooit willen missen.

The week after, nog steeds die smile, nog steeds dat gelukzalige gevoel. Live, met de billen bloot, kan een artiest, band doen bewieroken of breken. Op grond daarvan staat Bruce Springsteen op 1 in de artiestenlijst, Pearl Jam op 2 en Faces ( Rod Stewart met diverse bands ) op 3.