George Jones - George Jones (1972)

Alternatieve titel: We Can Make It

9. Try It You’ll Like It
  10. One of These Days
  11. Let’s Make History
avatar van AbleMable
In 1969 na in huwelijk getreden te zijn met Tammy Wynette kocht George Jones zichzelf uit bij zijn vorige platenmaatschappij, Musicor, om zo samen met Tammy Wynette en Billy Sherill voor Epic op te nemen. En in 1972 zag zijn eerste soloalbum op Epic en met producer Billy Sherill, dit album dus, het licht.
En het is een mooi album geworden. George Jones is erg goed bij stem, de productie van Billy Sherill om door een ringetje te halen. Gevarieerde repetoire keuze ook. Op de eerste helft staan wat songs die eerst door andere hits werden w.o. Kiss An Angel Good Mornin' door Charley Pride en She's All I Got door Jones voormalige bandlid en drinkebroeder Johnny Paycheck. She's All I Got is overigens geschreven door Larry Williams jr (beter bekend als soulartiest Swamp Dogg). De eerste twee tracks van dit album zijn wel speciaal voor dit album geschreven door Billy Sherill en Glenn Sutton.
En op het tweede gedeelte (kant B) staan enkele songs geschreven door Jones vriend Earl Montgomery, die wel vaker voor Jones schreef en zou schrijven. Overigens heeft George Jones een keer zijn shotgun op hem afgevuurd. Iets wat ie ook een keer bij zijn vrouw Tammy Wynette zou flikken.
Het schitterende Loving You Could Never Be Better zou Jones ook een behoorlijke hit op leveren.
Concluderend kan ik wel weer zeggen dat ook zijn eerste album samen met Billy Sherill een prachtig album is.