The Pleased - Don't Make Things (2003)

geen stemmen

Label: Big Wheel Recreation

1. Already Gone (4:09)
  2. We Are the Doctor (3:56)
  3. No Style (3:58)
  4. If You Can Afford It (3:41)
  5. Wake Up Instead (4:04)
  6. Never Come Home (4:14)
  7. I the Province (1:04)
  8. About Me (2:17)
  9. One Horse (2:15)
  10. Another Disaster (3:25)
  11. Oh Canada (5:17)
  12. Don't Make Things (3:53)
  13. Orange Peter (4:26)
  14. Orderly Manor (1:41)
sxesven
In afwachting van Joanna Newsom's nieuwe album (da's moeilijk, dat wachten, maar ik weiger pertinent het plaatje digitaal binnen te halen), beluister ik inmiddels maar alles waar haar naam aan verbonden is. Een album van Golden Shoulders staat in de bestelling, plaatjes van The Pleased en Nervous Cop draaien inmiddels wat rondjes hier. Dit The Pleased is een zeskoppige band waar Joanna het keyboard beriedelt; Noah Georgeson, producer van The Milk-Eyed Mender en ook Bert Jansch' laatste, is frontman en verzorgt in die hoedanigheid de vocalen (en is tevens gitarist).

"The Pleased from San Francisco play modern pop rock music with a dark twist", vermeldt de officiële website. Het zegt verder niets, aangezien je er nogal wat muziek onder zou kunnen scharen. The Pleased blijkt in een hoekje te opereren dat mij weinig boeit, en niet erg aantrekt. Georgeson's stem vind ik geen genot om naar te luisteren, en de sound an sich klinkt vrij klinisch en, hoe blasfemisch om dit te zeggen bij een album dat de naam Joanna Newsom aan zich verbonden heeft, weinig origineel.

Tevens, en hoewel dit misschien niet erg belangrijk lijkt, heb ik niets met de wereld die Georgeson hier probeert neer te zetten. Titels als 'We Are the Doctor', 'Wake Up Instead' en 'Orange Peter' klinken onnodig pretentieus en zijn gruwelijk nietszeggend; het artwork had hier een goede indicatie kunnen zijn voor things to come, aangezien dat eruitziet zoals de muziek klinkt en de titels lezen. Toch jammer, want ik had stiekem een erg leuke plaat verwacht. Ach ja, no harm done: ik zet The Milk-Eyed Mender gewoon weer op.

Ik onthoud me nog even van stemmen, want misschien moet ik dit wat vaker draaien, maar of ik het überhaupt vaker zal draaien weet ik niet. Verder geen diepgaande of interessante recensie, mijn excuus, maar 't is ook absoluut geen plaat die zich daarvoor leent.