Milieu - Aurora Borealis (2005)

Electronic
Label: U-Cover

1. Lazy Days on Our Hillside (4:23)
  2. Parasol (6:57)
  3. Seventeen Twelve (0:43)
  4. Rooms Within Rooms (4:34)
  5. Blue Bath (6:59)
  6. Inline Track (3:47)
  7. Statuettes (6:37)
  8. Trapezoid Sing (5:19)
  9. The Last Song We Found (1:25)
  10. Slow Lid Close (7:31)
  11. Laine (5:26)
  12. Narthex (7:13)
  13. Numbers Drop (4:17)
  14. Universes Inside You (1:23)
  15. Autumn Fog Lifts (3:56)
  16. Hidden Paths (7:53)
avatar van John Doe
Vergelijkbaar met het later op hetzelfde label uitgekomen Night Currents. Kwalitatief ook vergelijkbaar, dat betekend erg plezierig in het gehoor liggende ambient muziek.

Milieu zei zelf tegen me dat dit de daglicht versie is en Night Currents de nachtversie, twee zijdes van dezelfde munt

Sietse
ik vond persoonlijk deze wat minder. Kan niet echt uitleggen waarom, maar vond het allemaal iets te makkelijk ofzo.

avatar van John Doe
Ben ik het ook wel mee eens bij nader inzien. De stijl staat me erg aan. De uitvoering kan wel stukken interessanter.

avatar van eviljoke
Het ligt goed in het gehoor, dat zeker, maar het is niet zo vernieuwend (maar ja, wat wel).
Een tip voor de Milieu fan: www.infractionrecords.com.
Zijn nieuwste is er verschenen. Ook zeer mooi van infraction:
Beautumn, koda, kiln, andrew Liles.
Ik heb het label nog maar recent ontdekt, maar wat een klasse-label. Ambient - drone - loops.

Nog aanraders voor online cd's van milieu :
ropeswingcities.com en www.experimedia.net.
Je gaat hier vast nog wel parels ontdekken (luister zekers eens naar Barnacle - RSC006)

Sietse
die op infraction lijkt mij wel heel interessant. Dat label heeft een aantal hele mooie releases uitgebracht.

avatar van cichlisuite
Ja, gaat meer richting Basinski, lang uitgesponnen tracks.

avatar van eviljoke
Er is weer een nieuwe Milieu uit op retropublik (zie http://www.retropublik.com). Heb hem juist gedownload, nog niet beluisterd. (Tim hecker met Haunt me staat nu op )